Blog

Our blog about sous vide! Full of information and inspiration from real sous vide connoisseurs! Here you will find information about the sous vide cooking process, information about sous vide equipment and manuals, sous vide recipes, useful tips and tricks, and much more.

Het was een mooie zomeravond, en ik had een groep vrienden uitgenodigd voor een etentje. Ik wilde indruk op hen maken met iets anders, dus besloot ik sous-vide koken uit te proberen.
Sous-vide cooking has become a popular cooking method in recent years, and for good reason. This method of cooking involves sealing food in a...
Among its many other benefits, sous-vide cooking is an energy-efficient method. It requires a lower temperature and shorter cooking time than...
Heeft u zich ooit afgevraagd of er levensmiddelen zijn die u beter niet vacuüm kunt sealen? Er zijn veel voedingsmiddelen die u vacuüm kunt sealen om ze langer vers te houden, maar helaas zijn er ook een paar die u beter niet vacuüm kunt bewaren.
Appelchips, gedroogde mango en beef jerky zijn allemaal voedingsmiddelen die je kunt maken in een voedseldroger, die voedsel gedurende lange tijd op lage temperatuur droogt. Het gebrek aan vocht versterkt de smaak van het voedsel, waardoor fruit zoeter smaakt en kruiden scherper; het zorgt er ook voor dat het lang goed kan worden bewaard.