Sous-vide temperaturen en tijden (tabel)
Geen zin om lang te lezen en liever gelijk aan de slag? Hieronder vind je onze snelle checklist voor sous-vide tijden en temperaturen. Zo kun je direct aan de slag met je favoriete gerecht!
Wij bieden nu ook een gelamineerde sous-vide tabel met gaartijden en temperaturen voor op je koelkast (of ergens anders in je keuken!), zodat je alle info direct bij de hand hebt. Neem direct een kijkje!
Sous-vide tabel als PDF ontvangen in je mailbox?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Als dank sturen we je direct deze sous-vide tabel, en ontvang je vervolgens elke 4 dagen een informatieve e-mail met sous-vide recepten, inspiratie en handige informatie.
Gratis gelamineerde tabel bij sous-vide bestellingen vanaf €49
En wist je dat je deze handige sous-vide tabel gratis en gelamineerd krijgt bij iedere sous-vide bestelling vanaf €49? Als je bestelling in aanmerking komt wordt de sous-vide tabel automatisch toegevoegd aan je winkelwagentje als gratis product.
Rundvlees
Temperatuur |
Dikte |
Tijd |
|
Ossenhaas |
59°C |
4.5 cm |
2 uur |
Biefstuk |
59°C |
3.5 cm |
2 uur |
Ribstuk |
59°C |
3.5 cm |
2 uur |
Porterhouse biefstuk |
59°C |
3.5 cm |
2 uur |
Borststuk |
64°C |
48 uur |
|
Kalfsschenkel |
74°C |
12-24 uur |
Lamsvlees
Temperatuur |
Dikte |
Tijd |
|
Lamslende |
59°C |
6 cm |
2 uur 15 minuten |
Varkensvlees
Temperatuur |
Dikte |
Tijd |
|
Varkenskarbonade |
63°C |
4 cm |
1 uur 45 minuten |
Ribbetjes |
60°C |
24-48 uur |
Gevleugelte
Temperatuur |
Dikte |
Tijd |
|
Kippenborst |
65°C |
2.5 cm |
45 minuten |
Eendenborst |
57°C |
2.5 cm |
60 minuten |
Kippendijen |
65°C |
3.5 cm |
1 uur 20 minuten |
Foie gras |
64°C |
4.5 cm |
2 uur 15 minuten |
Vis
Temperatuur |
Dikte |
Tijd |
|
Zalmfilet |
54°C |
2 cm |
1 uur 40 minuten |
Kabeljauwfilet |
54°C |
2 cm |
1 uur 40 minuten |
Heilbot |
54°C |
2 cm |
1 uur 40 minuten |
Schelpdieren
Temperatuur |
Dikte |
Tijd |
|
Garnalen |
54°C |
2 cm |
45 minuten |
Kreeft |
54°C |
2 cm |
15 minuten |
Sint-Jacobsschelpen |
54°C |
3.5 cm |
1 uur 40 minuten |
Groenten
Temperatuur |
Tijd |
|
Wortelgroenten heel (wortels, bieten, aardappelen, enz.) |
85°C |
60 minuten |
Wortelgroenten in stukken (wortels, bieten, aardappelen, enz.) |
85°C |
30-40 minuten |
Bolgewassen heel (uien, enz.) |
90°C |
85 minuten |
Verse groenten, in stukken (bloemkoom, broccoli, sperziebonen, enz.) |
85°C |
30 minuten |
Fruit
Temperatuur |
Tijd |
|
Appelschijfjes |
88°C |
40 minuten |
Peerschijfjes |
88°C |
60 minuten |
Perzikschijfjes |
98°C |
15 minuten |
Zuivel en eieren
Temperatuur |
Tijd |
|
Hele eieren |
62°C |
60 minuten |
Custard |
82°C |
20 minuten |