Sous-vide temperaturen en tijden (tabel)

Geen zin om lang te lezen en liever gelijk aan de slag? Hieronder vind je onze snelle checklist voor sous-vide tijden en temperaturen. Zo kun je direct aan de slag met je favoriete gerecht!

Wij bieden nu ook een gelamineerde sous-vide tabel met gaartijden en temperaturen voor op je koelkast (of ergens anders in je keuken!), zodat je alle info direct bij de hand hebt. Neem direct een kijkje!

Sous-vide tabel als PDF ontvangen in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Als dank sturen we je direct deze sous-vide tabel, en ontvang je vervolgens elke 4 dagen een informatieve e-mail met sous-vide recepten, inspiratie en handige informatie.

Gratis gelamineerde tabel bij sous-vide bestellingen vanaf €49

En wist je dat je deze handige sous-vide tabel gratis en gelamineerd krijgt bij iedere sous-vide bestelling vanaf €49? Als je bestelling in aanmerking komt wordt de sous-vide tabel automatisch toegevoegd aan je winkelwagentje als gratis product.

 

Rundvlees

 

Temperatuur

Dikte

Tijd

Ossenhaas

59°C

4.5 cm

2 uur

Biefstuk

59°C

3.5 cm

2 uur

Ribstuk

59°C

3.5 cm

2 uur

Porterhouse biefstuk

59°C

3.5 cm

2 uur

Borststuk

64°C

 

48 uur

Kalfsschenkel

74°C

 

12-24 uur

 

Lamsvlees

 

Temperatuur

Dikte

Tijd

Lamslende

59°C

6 cm

2 uur 15 minuten

 

Varkensvlees

 

Temperatuur

Dikte

Tijd

Varkenskarbonade

63°C

4 cm

1 uur 45 minuten

Ribbetjes

60°C

 

24-48 uur

 

Gevleugelte

 

Temperatuur

Dikte

Tijd

Kippenborst

65°C

2.5 cm

45 minuten

Eendenborst

57°C

2.5 cm

60 minuten

Kippendijen

65°C

3.5 cm

1 uur 20 minuten

Foie gras

64°C

4.5 cm

2 uur 15 minuten

 

Vis

 

Temperatuur

Dikte

Tijd

Zalmfilet

54°C

2 cm

1 uur 40 minuten

Kabeljauwfilet

54°C

2 cm

1 uur 40 minuten

Heilbot

54°C

2 cm

1 uur 40 minuten

 

Schelpdieren

 

Temperatuur

Dikte

Tijd

Garnalen

54°C

2 cm

45 minuten

Kreeft

54°C

2 cm

15 minuten

Sint-Jacobsschelpen

54°C

3.5 cm

1 uur 40 minuten

 

Groenten

 

Temperatuur

Tijd

Wortelgroenten heel (wortels, bieten, aardappelen, enz.)

85°C

60 minuten

Wortelgroenten in stukken (wortels, bieten, aardappelen, enz.)

85°C

30-40 minuten

Bolgewassen heel (uien, enz.)

90°C

85 minuten

Verse groenten, in stukken (bloemkoom, broccoli, sperziebonen, enz.)

85°C

30 minuten

 

Fruit

 

Temperatuur

Tijd

Appelschijfjes

88°C

40 minuten

Peerschijfjes

88°C

60 minuten

Perzikschijfjes

98°C

15 minuten

 

Zuivel en eieren

 

Temperatuur

Tijd

Hele eieren

62°C

60 minuten

Custard

82°C

20 minuten