Online je sous-vide kennis en kookvaardigheden verbeteren?

Dan is Cooking Academy van Robert Verweij (ook bekend van TeesT Culinaire Opleidingen) iets voor jou! En ze bieden niet alleen sous-vide, maar ook 11 andere onderwerpen waar je alles over kunt leren in je eigen tempo, waar en wanneer jij dat wilt. Je kunt alle lessen een jaar lang bekijken.

Sous vide koken is een volwassen kooktechniek met vele toepassingen, véél meer dan alleen je biefstuk garen.Hoe werkt het?

Je leert vanuit je luie stoel alles over de techniek, voedselveiligheid, wat je er wel en niet mee kunt bereiden, wat je ervoor nodig hebt, hoe regenereren werkt en nog veel meer. Een team van gespecialiseerde culinaire leert je technieken en laat je processen zien waarmee je zelf gerechten kunt maken. Je hoeft niet op lokatie te verschijnen en de kosten zijn relatief erg laag voor de schat aan kennis die je opdoet. Normaal gesproken zijn de kosten van een "live" cursus al gauw ca € 200, -.

Wij zijn erg onder de indruk van de uitgebreide sous-vide cursus en de 11 andere onderwerpen van 8 ervaren culinaire docenten die je kunt volgen. Daarom raden wij deze cursussen iedereen van harte aan!

Schrijf je vandaag nog in voor een gratis proefles en ontdek het zelf!

Je kunt de volgende cursussen (met gratis proefles) volgen:

Sous Vide
7 modules / 49 lessen
Deze kookcursus gaat over vlees, vis, groenten, eieren, desserts, vacumeren, gevogelte, tijd en temperatuur. Je leert bij ons het garingsproces en beheersen, waardoor je beter, gezonder en gevarieerder sous vide gaat koken.

Spare Ribs (mini cursus)
1 module / 20 lessen
Voor het bereiden van spareribs heb je veel kennis nodig. Over hitte, garing, spier- en bindweefsel, de Maillard-reactie, marinades en cuissons. Ook sous-vide komt aan bod in deze uitgebreide cursus!
Nu tijdelijk zelfs gratis met kortingscode SPARERIBS-GRATIS-202 (tot eind december 2021)

Vlees
6 modules / 67 lessen
Voor het bereiden van vlees heb je veel kennis nodig. Over hitte, garing, spier- en bindweefsel, de Maillard-reactie, eiwitten, zout, pannen, vetstoffen, marinades en cuissons. Je vindt het allemaal in deze cursus.

Vis
6 modules / 61 lessen
Vis is een prachtig, maar delicaat product. Belangrijk is dat de vis altijd in z'n waarde blijft. In deze cursus vind je geen recepten zoals "gebakken zalm met worteltjes en roomsaus". Wel leer je hier de basiskennis en technieken om de rest van je leven prachtige visgerechten te maken.

Luxe koken (ideaal voor de feestdagen!)
12 modules / 120+ lessen
De cursus bevat meer dan 120 lessen en meer dan 15 uur video! Je kunt alle lessen een jaar lang bekijken, waar en wanneer je maar wilt. Er zijn 6 gratis proeflessen te volgen!

Groenten
6 modules / 69 lessen
In deze cursus leer je processen als garing, fermentatie, Maillard-reactie, en kookprocessen begrijpen en beheersen. Hierdoor zul je je groentengerechter beter, gezonder, smakelijker en sneller bereiden.

Gevogelte
5 modules / 48 lessen
Gevogelte is erg smakelijk en (vaak) betaalbaar. In deze cursus vind je geen recepten zoals "gebakken kip met champignonsaus". Wel leer je hier de basiskennis en technieken om de rest van je leven prachtige gerechten met gevogelte te maken.

Sushi
4 modules / 47 lessen
In deze cursus leer je van sushi-expert Arjan Siemerink de details van het sushi maken. Van vis schubben en fileren tot hosomaki en gunkan. Van de perfecte rijst tot temaki en sashimi.

Pizza
6 modules / 57 lessen
Simon Giaccotto is de pizza-autoriteit van Nederland. In bijna 50 lessen leert hij jou de fijne kneepjes van het pizza bakken. Het belangrijkst is het deeg en het rijsproces. Daarnaast vertelt hij uitgebreid over kazen, sauzen, toppings, ovens, hardware en het pizza bakken.

Frituren
7 modules / 42 lessen
Frituren is een fantastische bereidingsmethode. Het lijkt heel op bakken in de koekenpan, maar dan sneller, mooier, efficiënter en homogener. En in veel gevallen zelfs minder vet!

Aardappels & rijst
3 modules / 36 lessen
Aardappels en rijst hebben niet zo vaak de hoofdrol. Toch horen ze bij de meest gegeten producten van deze planeet. Graag leren we je een aantal technieken waarmee je ze naar een hoger niveau kunt tillen.

Pasta
5 modules / 42 lessen
Deze pastacursus bestaat uit 42 lessen met meer dan 2 uur aan video's. Van meel tot deeg en van ravioli tot gnocchi. Alle kennis die je nodig hebt om de rest van je leven geweldige pasta's te kunnen maken!

Brood bakken
9 modules / 59 lessen
Goed brood bakken leer je van #bakkertjezelf Edwin Klaasen. Hij vertelt je in meer dan 45 lessen alles over granen, bloem, meel, het rijsproces, recepten, temperaturen, ovens en broodsoorten. De voorbeelden die hij gebruikt zijn het vloerbrood en baquette. Deze staan model voor bijna alle andere broden die je kunt maken. Na de cursus kun je oa vloerbrood, gistbrood, kleine broodjes, zuurdesembrood, baguettes en ciabatta maken.

Italiaanse wijn
5 modules / 34 lessen
Deze wijncursus word verzorgd door Vinoloog Robert Verweij, tevens Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. Robert wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. In deze wijncursus behandelt “Italiaanse wijn” de meest beroemde wijnstreken in Italië en hun wijnen.

Koffie
4 modules / 47 lessen
De beste en bekendste barista van Nederland is Jeroen Veldkamp. Hij is één van de grondleggers van de Nederlandse barista-scène en tweevoudig Nederlands Kampioen barista. Daarnaast is hij horecaconsultant en eigenaar van koffieketen Coffeelab. Hij deelt nu zijn enorme kennis in deze online koffie cursus.

SDEN 1 - wijnvignet
4 modules / 22 lessen
Chefkok en vinoloog Robert leert je in deze starterscursus meer leren over wijnen, het proeven en de verschillende wijngebieden. Hij vertelt luchtig en toegankelijk, dus geen stoffige verhalen met moeilijke taal. Je krijgt dus praktische kennis waar je echt wat mee kunt.

SDEN 2 - wijnoorkonde
4 modules / 31 lessen
Met wijn kun je een hoop doen, maar uiteindelijk is het altijd gemaakt om op te drinken. Het maakt echter wel veel uit hóe je wijn serveert. Glaswerk, temperatuur, het zijn allemaal factoren die de smaak beïnvloeden. Ook krijg je uitgebreid uitleg over de verschillen tussen alle wijnlanden en hun bekendste gebieden.

SDEN 3 - wijnbrevet
5 modules / 39 lessen
Haal je wijnbrevet met deze wijncursus! Hierna ben je de absolute wijnkenner / vinoloog en weet je álles wat er over wijn te weten valt, van de herkomst van wijn tot de beste wijn- en spijscombinaties.

Thee
7 modules / 51 lessen
In deze praktische thee cursus leer je alles uit je thee halen. Jij en je gasten gaan veel meer genieten van mooie thee. Theesommelier Mariëlla Erkens leert je alles over het beste water, trektijden, verhoudingen en de soorten thee.

Bier
11 modules / 70 lessen
In deze uitgebreide biercursus leer je van Nederlands' beste biersommelier Fiona de Lange alles over productie, proeven, ingrediënten, glaswerk, stijlen en nog veel meer.
 

Schrijf je vandaag nog in voor een proefles en ontdek het zelf!

Even voorstellen

Robert Verweij is eigenaar en oprichter (2003) van TeesT Culinaire Cursussen. De wijncursussen verzorgt hij zelf, de kookcursussen en kookworkshops hij samen met gespecialiseerde docenten. Robert is bekend van onder meer TV-programma Life & Cooking en geeft meer dan twintig jaar kook- en wijncursussen offline, en nu dus ook online.

De voordelen van Cooking Academy voor jou

  • Gratis proeflessen van alle onderwerpen zodat je weet wat je kunt verwachten.
  • Uitstekende prijs die je nergens anders vindt.
  • Gezellige, inspirerende community vol foodies en koks.
  • Onbeperkt toegang tot een forum waar je vragen kunt stellen, recepten delen en zelfs je eigen groep kunt beginnen.