Recepten

04-03-2020

 

 
 
19-08-2020
Ossenhaas met wortel en aardappel

Ossenhaas met wortel en aardappel

Kooktijd 2 uur en 30 minuten Ingrediënten Ossenhaas 600 gram ossenhaas zonder pezen en vet 4 takjes rozemarijn 4 takjes tijm  zout en peper 1 teentje knoflook 30 milliliter olijfolie Wortelen 300 gram wortelen Het sap van 1 sinaasappel  De geraspte schil van een ¼...

19-08-2020
Watermeloenballetjes in sherry

Watermeloenballetjes in sherry

Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 1,5 kilo watermeloen 1 snufje zout 4 milliliter Fino sherry 8 milliliter Amontillado sherry 5 tot 8 Sichuan-peperkorrels of zwarte peperkorrels 15 verse muntblaadjes   Bereidingswijze Snij de watermeloen...

15-07-2020
Sous vide gemarineerde schijfjes meloen

Meloen in gemarineerde schijfjes

Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 35 minuten Ingrediënten 300 gram cantaloupe of charentais meloen (rijp, maar niet te zacht) 15 gram verse gember 1 theelepel roze peperkorrels 1 snufje zout 2 eetlepels bessen- of kweepeergelei 4 centiliter sinaasappellikeur (Cointreau)  ...

04-03-2020
sous vide kipfilet

Kipfilet met kerrie en pompoen

Kooktijd 1 uur en 45 minuten Ingrediënten Kipfilet 4 gewone- of maïskipfilets zonder vel 20 gram milde kerriepoeder 1 blik kokosmelk 20 gram boter 1 appel 1 kleine ui 1 eetlepel sojasaus Pompoen 1 kleine Hokkaido pompoen 1 middelgroot stuk gember 1 kleine chilipeper...

26-02-2020
Sous vide wortelen met citroengras

Wortelen met citroengras

Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 60 minuten Ingrediënten 600 gram jonge wortelen met groen (eventueel babygroenten); er blijft 400 gram over als je het hebt schoongemaakt 4 stengels citroengras 15 gram verse gember 1 snufje fleur de sel (zeezout) 1 theelepel bruine suiker (basterdsuiker)...

05-02-2020
Sous vide Romanesco broccoli

Romanesco broccoli

Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 60 minuten Ingrediënten 700 gram Romanesco broccoli (schoongemaakt blijft er ongeveer 450 gram over) 20 gram blokjes gezouten boter 1 snufje nootmuskaat   Bereidingswijze Snijd de Romanesco broccoli in kleine roosjes, maak ze schoon, was ze grondig en droog...

06-11-2019
Sous vide ossenhaas uit Nieuw-Zeeland "Rossini"

Ossenhaas uit Nieuw-Zeeland Rossini

Kooktijd 60 minuten Ingrediënten 500 gram ossenhaas uit Nieuw-Zeeland 3 eetlepels arachideolie 1 theelepel olijfolie, extra vergine 750 milliliter rode wijn 3 flessen port 750 milliliter vleesfond 200 gram ganzenlever 200 gram kippenlever Zout en peper 100 gram erwten, vers of diepgevroren 50...

30-10-2019
Sous vide sirloin steak met vergeten groenten en champignon

Sirloin steak met vergeten groenten en champignon

Aantal personen: 4 Lendestuk (sous vide) Ongeveer 1kg sirloin steak (dikke lendestuk) van rund Zeezout en peper 30ml geklaarde boter of olie Vergeten groenten (sous-vide) 300g gemengde knolraap (bijvoorbeeld gele, groene en rode rapen) met gele of paarse wortels). 1 eetlepel boter 100ml kippenbouillon...

17-10-2019
Sous vide hertenzadel met spruiten en schorseneer

Hertenzadel met spruiten en schorseneer

Voorbereidingstijd 2 uur  Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 500 gram hertenzadel, uitgebeend en bijgesneden 40 milliliter geroosterde arganolie van Fargano 30 gram boter Maldon zout 100 milliliter bouillion van hertenvlees 10 Arabica Robusta bonen 3 Spaanse piment korrels 1 takje...

16-10-2019
Sous vide entrecote

Entrecote

Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 45 minuten Ingrediënten 2 steaks, elk van 200 gram (entrecôte) Zout Peper   Bereidingswijze Snijd de steaks in, breng ze op smaak met zout en peper en vacumeer ze afzonderlijk in een zak. Kook de steaks vervolgens gedurende 45 minuten op 54° C in...

15-10-2019
Appel millefeuille met bessensaus

Appel millefeuille met bessensaus

Kooktijd 3 uur en 5 minuten Ingrediënten 300 gram bladerdeeg 300 gram bessen 60 gram rietsuiker 1 kleine bosje munt 50 milliliter rum 500 gram Golden Delicious appels 70 gram kristalsuiker 50 gram pijnboompitten 50 gram sultanarozijnen 1 vanillestokje 50 gram poedersuiker  ...

15-10-2019
Sous vide appel millefeuille met kaneelmousse

Appel millefeuille met kaneelmousse

Kooktijd 30 minuten Ingrediënten Sous vide appel: 400 gram Golden Delicious appels 80 gram kristalsuiker 1 vanillestokje Sous vide mousse: 3 deciliter melk 3 deciliter room 1 kaneelstokje 6 eierdooiers 90 gram kristalsuiker Bladerdeeg: 400 gram bladerdeeg...

Toon 5 extra pagina's