Blog

Boordevol informatie. Met de complimenten van échte Kenners!

Welkom op onze blog over de magische wereld van sous-vide koken! Als je nog niet bekend bent met sous-vide, is het een fancy Frans woord dat vertaald wordt als "onder vacuum". In feite is het een manier om voedsel te koken in een nauwkeurig verwarmd waterbad dat verpakt is in een zak. Vertrouw ons, het is veel leuker dan het klinkt. Stel je perfect gekookte steaks, sappig kip en smelt-in-je-mond groenten voor zonder dat je een vinger hoeft op te tillen (okay, misschien één om de zak af te sluiten). Dus pak je sous-vide stick en vacuüm sealer en maak je klaar om weggeblazen te worden door de wonderen van sous-vide koken! Meer weten? Lees Sous Vide koken: wat is het en wat heb je nodig?

Hallo, gezondheidsbewuste voedselliefhebbers! Ben je het beu om je schuldig te voelen elke keer dat je je overgeeft aan je favoriete gefrituurde lekkernijen? Zet je schrap!
Inleiding: In dit artikel bespreken we de Instant Pot Duo Crisp met Ultimate Lid, een veelzijdig en populair keukenapparaat. We baseren ons op een...
Multicookers zijn een must-have apparaat in elke keuken. Deze magische machines maken het mogelijk om een hele maaltijd in één keer te bereiden, zonder dat je meerdere potten en pannen nodig hebt. Maar welke multicooker moet je kiezen? Laten we de twee meest populaire modellen vergelijken: de Crock-Pot en de Instant Pot.
Het was een mooie zomeravond, en ik had een groep vrienden uitgenodigd voor een etentje. Ik wilde indruk op hen maken met iets anders, dus besloot ik sous-vide koken uit te proberen.
Sous-vide koken is de laatste jaren een populaire kookmethode geworden, en dat is niet voor niets. Deze manier van koken houdt in dat voedsel in...
Naast de vele andere voordelen is sous-vide koken een energie-efficiënte methode. Het vereist een lagere temperatuur en een kortere kooktijd dan...
Heeft u zich ooit afgevraagd of er levensmiddelen zijn die u beter niet vacuüm kunt sealen? Er zijn veel voedingsmiddelen die u vacuüm kunt sealen om ze langer vers te houden, maar helaas zijn er ook een paar die u beter niet vacuüm kunt bewaren.
Appelchips, gedroogde mango en beef jerky zijn allemaal voedingsmiddelen die je kunt maken in een voedseldroger, die voedsel gedurende lange tijd op lage temperatuur droogt. Het gebrek aan vocht versterkt de smaak van het voedsel, waardoor fruit zoeter smaakt en kruiden scherper; het zorgt er ook voor dat het lang goed kan worden bewaard.
Sous-vide is super populair en we kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt. In deze FAQ (veelgstelde vragen) vind je antwoord op heel veel vragen die we krijgen van onze klanten en vanuit onze sous-vide community. Lees dus snel verder!
Er is maar één manier om een mooie dikke, malse en sappige steak te bereiden met behoud van de perfecte temperatuur door het hele stuk vlees. Er is maar één manier om ervoor te zorgen dat uw steak niet gaar is en om te voorkomen dat deze niet gaar wordt. Er is maar één manier om het giswerk uit de vleesbereiding te halen: sous-vide .
Sous-vide = perfecte garing, moeiteloos en herhaalbaar. Sous-vide is het proces waarbij in vacuüm verpakte etenswaren in een waterbad op relatief lage en constante temperatuur worden verwarmd zodat het geleidelijk en gelijkmatig gaar wordt. Sous-vide is geschikt voor de bereiding van vlees, vis, groente, vruchten, desserts en zelfs cocktails. Lees gauw verder, dan leggen we haarfijn verder uit wat sous-vide precies is.
Geen zin om lang te lezen en liever gelijk aan de slag? Hieronder vind je onze snelle checklist voor sous-vide tijden en temperaturen. Zo kun je...