Kooktijd 2 uur en 30 minuten Ingrediënten Ossenhaas 600 gram ossenhaas zonder pezen en vet 4 takjes rozemarijn 4 takjes tijm zout en peper 1 teentje knoflook 30 milliliter olijfolie Wortelen 300 gram wortelen Het sap van 1 sinaasappel De geraspte schil van een ¼...
Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 1,5 kilo watermeloen 1 snufje zout 4 milliliter Fino sherry 8 milliliter Amontillado sherry 5 tot 8 Sichuan-peperkorrels of zwarte peperkorrels 15 verse muntblaadjes Bereidingswijze Snij de watermeloen...
Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 35 minuten Ingrediënten 300 gram cantaloupe of charentais meloen (rijp, maar niet te zacht) 15 gram verse gember 1 theelepel roze peperkorrels 1 snufje zout 2 eetlepels bessen- of kweepeergelei 4 centiliter sinaasappellikeur (Cointreau) ...
Kooktijd 1 uur en 45 minuten Ingrediënten Kipfilet 4 gewone- of maïskipfilets zonder vel 20 gram milde kerriepoeder 1 blik kokosmelk 20 gram boter 1 appel 1 kleine ui 1 eetlepel sojasaus Pompoen 1 kleine Hokkaido pompoen 1 middelgroot stuk gember 1 kleine chilipeper...
Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 60 minuten Ingrediënten 600 gram jonge wortelen met groen (eventueel babygroenten); er blijft 400 gram over als je het hebt schoongemaakt 4 stengels citroengras 15 gram verse gember 1 snufje fleur de sel (zeezout) 1 theelepel bruine suiker (basterdsuiker)...
Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 60 minuten Ingrediënten 700 gram Romanesco broccoli (schoongemaakt blijft er ongeveer 450 gram over) 20 gram blokjes gezouten boter 1 snufje nootmuskaat Bereidingswijze Snijd de Romanesco broccoli in kleine roosjes, maak ze schoon, was ze grondig en droog...
Kooktijd 60 minuten Ingrediënten 500 gram ossenhaas uit Nieuw-Zeeland 3 eetlepels arachideolie 1 theelepel olijfolie, extra vergine 750 milliliter rode wijn 3 flessen port 750 milliliter vleesfond 200 gram ganzenlever 200 gram kippenlever Zout en peper 100 gram erwten, vers of diepgevroren 50...
Aantal personen: 4 Lendestuk (sous vide) Ongeveer 1kg sirloin steak (dikke lendestuk) van rund Zeezout en peper 30ml geklaarde boter of olie Vergeten groenten (sous-vide) 300g gemengde knolraap (bijvoorbeeld gele, groene en rode rapen) met gele of paarse wortels). 1 eetlepel boter 100ml kippenbouillon...
Voorbereidingstijd 2 uur Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 500 gram hertenzadel, uitgebeend en bijgesneden 40 milliliter geroosterde arganolie van Fargano 30 gram boter Maldon zout 100 milliliter bouillion van hertenvlees 10 Arabica Robusta bonen 3 Spaanse piment korrels 1 takje...
Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 45 minuten Ingrediënten 2 steaks, elk van 200 gram (entrecôte) Zout Peper Bereidingswijze Snijd de steaks in, breng ze op smaak met zout en peper en vacumeer ze afzonderlijk in een zak. Kook de steaks vervolgens gedurende 45 minuten op 54° C in...
Kooktijd 3 uur en 5 minuten Ingrediënten 300 gram bladerdeeg 300 gram bessen 60 gram rietsuiker 1 kleine bosje munt 50 milliliter rum 500 gram Golden Delicious appels 70 gram kristalsuiker 50 gram pijnboompitten 50 gram sultanarozijnen 1 vanillestokje 50 gram poedersuiker ...
Kooktijd 30 minuten Ingrediënten Sous vide appel: 400 gram Golden Delicious appels 80 gram kristalsuiker 1 vanillestokje Sous vide mousse: 3 deciliter melk 3 deciliter room 1 kaneelstokje 6 eierdooiers 90 gram kristalsuiker Bladerdeeg: 400 gram bladerdeeg...