3 Verrukkelijke Sous Vide Kerst recepten

 

Kerst is een tijd van samenzijn, vreugde en heerlijk eten! Til jouw kerstdiner naar een hoger niveau met de magie van sous vide koken, deze revolutionaire Franse kooktechniek waarbij voedsel onder vacuüm wordt bereid zorgt voor perfect gegaarde resultaten. Hier zijn 3 onvergetelijke sous vide kerstrecepten die zowel voor beginners als ervaren sous vide kenners een culinair feest zullen zijn.
 

1. Sous vide gegaarde kalkoen met kruidenboter

Begin je feestmaal met een sappige kalkoen, perfect gegaard met sous vide. Marineer de kalkoen in een mix van verse kruiden, knoflook en citroen. Plaats het geheel in een vacuümzak en laat het rustig garen op een nauwkeurige temperatuur gedurende 18-24 uur op 62 graden. Het resultaat? Een malse kalkoen doordrenkt met de heerlijke smaak van kruidenboter. Serveer met gegrilde groenten en aardappelpuree voor een traditioneel, maar toch verfijnd kerstgerecht.

2. Sous vide zalmfilet met citrus en dille

Voor de visliefhebbers is de sous vide zalmfilet met citrus en dille een perfecte keuze. Marineer de zalm in verse citrussappen, gehakte dille en een vleugje honing voor een unieke kerstsmaak. Plaats het in een sous vide zak en laat het gedurende 50 minuten op 50 graden garen voor een zachte, smaakvolle en toch textuur behoudende zalmfilet. Garneer met extra citroenschijfjes en serveer met een lichte salade als heerlijk voorgerecht of tussengerecht tijdens het kerstdiner.

3. Sous vide chocolade lava cake als dessert

Geen feestmaal is compleet zonder een decadent dessert. Verwen je gasten met sous vide bereide chocolade lava cake die hun smaakpapillen betovert. Verdeel een rijk chocoladebeslag over meerdere vacuümzakjes en laat de cakejes langzaam garen gedurende een uur op 60 graden voor de perfecte lava cake structuur. Serveer de warme lava cakejes met een bolletje vanille-ijs, wat blauwe bessen en een vleugje poedersuiker voor een onweerstaanbare afsluiter van jouw kerstdiner.

Deze 3 gerechten zullen jouw kerst onvergetelijk maken! Sous vide koken maakt het mogelijk om vooraf te bereiden en toch perfecte resultaten te behalen. Maak deze feestdagen extra speciaal met sous vide en ontdek de culinaire mogelijkheden. Mocht je meer sous vide recept inspiratie willen opdoen? Neem dan een kijkje op onze website.


Tip: Een sous vide set is het perfecte kerstgeschenk voor zowel beginners als ervaren sous vide kenners. Ontdek onze complete sous vide bundels voor een geslaagde kerstcadeau-ervaring!

Naar hoofdpaginaVolgende artikel

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.