Een onvergetelijk kerstdiner met sous-vide

onvergetelijk kerstdiner met sous-vide Het was kerstavond en ik had een groep vrienden en familie uitgenodigd voor een speciaal kerstdiner. Ik wilde iets anders doen, dus besloot ik sous-vide te koken.

Voor wie het niet kent: sous-vide is een kookmethode waarbij voedsel vacuüm wordt afgesloten in een zak en in een waterbad op een precieze, lage temperatuur wordt gekookt. Je kunt het kookproces heel nauwkeurig controleren, waardoor je elke keer perfect gaar, mals en smaakvol voedsel krijgt.

Ik bracht de middag door met het voorbereiden van de ingrediënten voor mijn sous-vide kerstfeest. Ik koos voor een prachtige grasgevoerde prime rib, met daarbij wat feestelijke bijgerechten. Ik heb de entrecote zorgvuldig gekruid en gemarineerd, en vervolgens vacuüm verpakt in een zak met de groenten, volgens de sous-vide methode.

Toen de avond aanbrak, begonnen mijn gasten te arriveren. Ik zette het geïsoleerde sous-vide waterbad op het fornuis en stelde de temperatuur in op het perfecte niveau om de entrecote volgens de sous-vide methode medium-rare te garen. Ik plaatste de vacuümzak met mijn ribstuk, die ik had vacuümegetrokken en geseald met mijn vacuüm sealer, in het waterbad en liet het langzaam garen terwijl we allemaal genoten van wat cocktails en hapjes.

onvergetelijk kerst diner met sous videTerwijl de avond vorderde en de sous-vide methode de prime rib perfect gaarde, haalde ik de zak uit het waterbad en deed de prime rib in een hete pan om hem dicht te schroeien en een lekker krokant korstje te geven. Het resultaat was verbluffend - de rib was mals en sappig, en de groenten waren perfect gegaard en barstten van de smaak, dankzij de sous-vide methode.

Mijn gasten waren helemaal weg van het sous-vide kerstdiner. Ze konden niet geloven hoe perfect gaar alles was, en ze waren allemaal enthousiast over de heerlijke smaak. Het was een diner dat ik me altijd zal herinneren, en dat allemaal dankzij de magie van sous-vide koken. Terwijl we rond de tafel zaten en van ons feestmaal genoten, kon ik niet anders dan me dankbaar voelen voor het heerlijke eten en het geweldige gezelschap, en ik wist dat het allemaal te danken was aan de magie van het sous-vide koken.

Meer weten over sous-vide & producten?

  1. Sous Vide koken: wat is het en wat heb je nodig?
  2. Meestgestelde vragen over sous-vide (FAQ)
  3. Perfecte biefstuk met sous-vide
  4. Bekijk onze sous-vide starter kits (bespaar tot 50%!)
  5. Bekijk alle sous-vide producten
  6. Tot 75% energie besparen met sous-vide?
  7. Bekijk onze vacuüm sealers & vacuümzakken
  8. UItstekende, voordelige vacuümzakken voor sous-vide koken

Wil jij ook tot 75% energie besparen tijdens sous-vide koken?

Naar hoofdpaginaVolgende artikel

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.