Onvacumeerbare Voedingsstoffen

Heb je je ooit afgevraagd of er levensmiddelen zijn die je beter niet vacuüm kunt sealen? Er zijn veel voedingsmiddelen die je vacuüm kunt sealen om ze langer vers te houden, maar helaas zijn er ook een paar die je beter niet vacuüm kunt bewaren. Sommige voedingsmiddelen bevatten anaerobe bacteriën, die kunnen groeien zonder de aanwezigheid van lucht. In een vacuüm geseald zakje, met minder zuurstof, zullen deze bacteriën groeien en een risico voor je gezondheid vormen.

 Niet vacuüm sealen:

  • rauwe champignons *
  • knoflook
  • rauwe ui
  • zachte kazen (blauwe kaas, brie, camembert, ricotta en andere zachte en ongepasteuriseerde kazen)
  • vers gekookte of gestoomde groenten (vacuüm sealen kan pas als ze op kamertemperatuur zijn)

* Paddenstoelen bederven sneller als ze vacuüm worden geseald. Paddenstoelen hebben een rijpingscyclus die lijkt op die van fruit; als gevolg daarvan rijpen rauwe paddenstoelen sneller wanneer ze vacuüm worden geseald, en rotten ze dus ook sneller

Bovendien geven veel gangbare groenten een gas af wanneer ze worden bewaard. Als deze groenten - van de familie der Cruciferae of Brassicaceae - in een vacuümzak worden bewaard, zal dit gas ze doen bederven. Om deze groenten goed te bewaren, moeten ze worden geblancheerd, gedroogd en vervolgens vacuüm geseald en ingevroren worden.

 Eerst blancheren:

  • rucola
  • bokchoy
  • broccoli
  • spruitjes
  • kool
  • bloemkool
  • boerenkool
  • radijzen
  • rapen

We hopen dat deze korte gids je heeft geholpen bij het identificeren van de weinige dingen die niet vacuüm geseald moeten worden. Je kunt jouw vacuümsealer gebruiken om veilig brood, vlees, groenten, aardappelen en nog veel meer te bewaren. De meeste voedingsmiddelen kunnen vacuüm worden geseald om hun levensduur te verlengen en je tegelijkertijd geld en tijd te besparen! 

Naar hoofdpaginaVolgende artikel

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.