Roner sous-vide kopen?

Al geruime tijd staat Roner onder horeca professionals bekend als hét merk/apparaat voor sous-vide bereiding. Het is zelfs een werkwoord! Roneren is vrijwel synoniem aan sous-vide bereiden en met "de roner" bedoelt men een sous-vide machine. Als één van de eerste spelers op de markt is Roner altijd de klassieke go-to oplossing geweest en de meeste koks kennen dit merk al vanuit hun opleiding. Maar er zijn tegenwoordig uitstekende alternatieven.

Roner & sous-vide - de geschiedenis

Sous-vide thermostaat van Roner

De Roner werd in de jaren 70 ontwikkeld door de Spaanse koks Joan Roca van restaurant ‘El Celler de Can Roca’ en Nora Caner van ‘La Fonda Caner’; beide in de provincie Girona. De Roner is een apparaat dat au bain marie-garen met uiterste temperatuurprecisie kan uitvoeren. De naam Roner is afgeleid van hun namen "ROca + caNER". Een Roner is niets anders dan een sous-vide wateroven of sous-vide circulator, welke het water op een exacte, constante temperatuur en in beweging (circulatie) houdt. Lees hier meer over het sous-vide proces. Door het water op een tiende graad nauwkeurig te houden tussen 50 °C en 100 °C en door het constant in beweging wordt het product heel precies en volledig gaar.

Sous-vide (of roneren) wordt veel gebruikt om voorbereide vlees, vis, gevogelte en groente op het laatste moment tot de juiste serveertemperatuur en gaarheid te brengen. Nadeel van sous-vide (of roneren) zijn de kostprijs van de apparatuur, de noodzaak om ook vacuümapparatuur aan te schaffen en hygiene (door de lage temperatuur zijn bacteriën een extra uitdaging).

FusionChef by Julabo

Roner kopen? FusionChef Diamond Z sous-vide circulatorJulabo GmbH is van oudsher een fabrikant van temperatuur beheersystemen voor laboratoria. In de jaren '70, toen het sous-vide koken werd uitgevonden maakten de eerste pioniers gebruik van dergelijke systemen. Al gauw werkte Julabo samen met sous-vide experts en chef-koks over de hele wereld, en werd het merk FusionChef geboren. Made in Germany. Het merk vertegenwoordigd de aller-hoogste kwaliteit en prestaties onder sous-vide systemen en wordt toegepast door de meest veeleisende horeca professionals over de hele wereld.

Roners van FusionChef.

Sousvidekenner.nl is met trots dé distributeur en servicepartner van FusionChef in Nederland.
Met onze unieke spoedservice beschikt u supersnel over een vervangend apparaat bij defect zodat ú verder kunt met koken terwijl wij het probleem voor u oplossen.

 • Kwaliteit: industrieel / laboratoria (zéér hoog)
 • Reparatie: < 1 week in Nederland
 • Sousvidekenner spoedservice: supersnel een vervangende machine die wij op voorraad houden in Nederland terwijl uw defecte machine wordt gerepareerd (vraag naar de voorwaarden)
 • Bijzonderheden: automatische data logging voor HACCP, aansluiting voor kerntemperatuursensor, nauwkeurigheid ±0.03 °C (!)
 • Service: 2 jaar garantie

Lees hier waarom FusionChef de allerbeste professionele sous-vide apparatuur voor premium restaurants, catering, kantines, slagers, en andere high-end professionele horeca is. Onderaan deze pagina vind u meer voorbeelden van FusionChef producten. Bekijk hier het volledige assortiment FusionChef sous-vide machines.

Bartscher

Roner kopen? Bartscher 14 liter sous-vide systeem

Bartscher is een producent van horeca grootkeuken producten uit Duitsland. Naast sous-vide producten hebben ze ook een aantal vacuümmachines, vacuümzakken, vacuümfolies en vacuüm bewaardozenbewaardozen.

Roner van Bartscher

 • Kwaliteit: professioneel
 • Reparatie: < 2 weken in Duitsland
 • Bijzonderheden: aansluiting voor kerntemperatuursensor, nauwkeurigheid: ±0,1ºC
 • Service: 2 jaar garantie

Polyscience

Roner kopen? Polyscience Classic Chef sous-vide circulator

Het Amerikaanse bedrijf Polyscience is sinds 1963 actief in koeling, verwarming en diverse hoge kwaliteit temperatuur beheerssystemen, waaronder culinaire sous-vide systemen voor de horeca.

Roners van Polyscience

 

 • Kwaliteit: industrieel / laboratoria (zéér hoog)
 • Reparatie: < 4 weken in Nederland (op basis van beschikbaarheid/levertijd onderdelen vanuit Amerika)
 • Bijzonderheden: nauwkeurigheid: ±0,05ºC, maximale temperatuur: 150ºC
 • Service: 2 jaar garantie

Grant

Roner kopen? Grant Vortice sous-vide circulatorHet Engelse bedrijf Grant Instruments is sinds 1952 actief in de laboratorium apparatuur en heeft een succesvolle lijn sous-vide apparatuur ontwikkeld voor de horeca onder de naam Creative Cuisine by Grant.

Roners van Grant

 • Kwaliteit: industrieel / laboratoria (zéér hoog)
 • Reparatie: < 2 weken in Nederland (op basis van beschikbaarheid/levertijd onderdelen vanuit Engeland)
 • Bijzonderheden: nauwkeurigheid: ±0,1ºC, maximale temperatuur: 95ºC
 • Service: 1 jaar garantie

Tre Spade

Roner kopen? Tre Spade professionele sous-vide circulatorHet Italiaanse Tre Spade is een handelsmaatschappij en voert een aantal horeca, sous-vide en gerelateerde producten, maar is geen fabrikant. De roner onder hun merk wordt elders geproduceerd en is ook verkrijgbaar onder andere merknamen.

Roner van Tre Spade

 • Kwaliteit: professioneel
 • Reparatie: < 2 weken in Nederland (op basis van beschikbaarheid/levertijd onderdelen vanuit Italië)
 • Bijzonderheden: nauwkeurigheid: ±0,3ºC, hoog vermogen 2000W
 • Service: 1 jaar garantie