Smoked (Charlotte Pike)

20,95
Nog maar 2 op voorraad
Verlanglijstje Vergelijk
Verzending & bezorging
Betaalmethoden
920076

Smoked is dé handleiding voor deze eeuwenoude techniek

Roken is een van de oudste en lekkerste manieren om diverse soorten voedsel – van vis en vlees tot groente en zuivelproducten – te conserveren en aromatiseren. Smoked is dé handleiding voor iedereen die aan de slag wil gaan met deze eeuwenoude techniek, of je nu beginnend of meer ervaren bent.

Smoked is een duidelijke en overzichtelijke handleiding: hoe bereid je warm en koud roken voor, welke materialen heb je nodig en welke houtsoorten zijn voor welk ingrediënt het meest geschikt. Vanuit de basisreceptuur geeft Smoked heerlijke recepten die je laten zien wat je vervolgens met de gerookte producten kunt maken.

Leer de technieken en rook een eendenborst die je vervolgens verwerkt in een salade met sinaasappel, granaatappel en pecannoten. Of warmgerookte coquilles die je serveert met Le Puy-linzen en bacon. Maar denk ook aan kaas: leer cheddar roken en verwerk deze in een paddenstoelen-preitaart. Ook het zoet mag in  Smoked niet ontbreken: serveer truffels met gerookt zeezout en gerookte baconjam met ahorn en whisky.

Auteur: Charlotte Pike | ISBN: 9789461431783 | Pagina's: 144 | Verschijningsdatum: 17 oktober 2017

Recept: warmgerookte zalm uit ‘Smoked’

Deze warmgerookte zalm met Oriëntaalse marinade uit het boek Smoked smaakt heerlijk met gewokte groenten. 

Oriëntaals gekruide warmgerookte zalm

Een fornuisroker is perfect voor het snel en eenvoudig warm roken van visfilet. Dit is een recept met zalm. 

voor 6 personen
6 zalmfilets, met huid, van ongeveer 150 g per stuk

voor de marinade
10 el tamari of sojasaus
10 el heldere honing
6 el lichte basterdsuiker
2 teentjes knoflook, geplet
1 el geschilde en fijngeraspte verse gember
snuf Chinees vijfkruidenpoeder
2 el eikenhoutsnippers

Maak eerst de oriëntaalse kruidenmarinade voor de zalm klaar. Meng de tamari of sojasaus, honing, basterdsuiker, knoflook, gember en het vijfkruidenpoeder in een steelpan en roer door elkaar. Verwarm de marinade langzaam op middelhoog vuur en laat 5 minuten doorwarmen. Zet apart en laat afkoelen.

Giet de marinade zodra deze is afgekoeld in een lage schaal en leg de zalm erin. Dek af met vershoudfolie en zet minstens 3 uur in de koelkast, maar bij voorkeur een nacht lang.

Haal de vis uit de koelkast, schep de filets uit de marinade en dep af met keukenpapier. Gooi de marinade weg, dek de filets af en zet terug in de koelkast; minimaal 4 uur maar bij voorkeur een nacht lang.

Wanneer je wilt gaan roken steek je de warme rookoven aan met eikenhoutsnippers. Zodra het apparaat een temperatuur van tussen de 50 en 100°C heeft bereikt en er rook te zien is kun je de vis gaan roken.

Na 20 tot 30 minuten moet de vis een goudbruine kleur hebben en er niet langer rauw uitzien.

Wanneer de zalm klaar is, is deze donkerder van kleur en helemaal doorbakken, of nog een beetje roze in het dikste deel van de filet. Het gerecht is tot 3 dagen te bewaren in de koelkast en kan warm of koud worden gegeten.

 

Merk:
Boeken
Garantie:
2 jaar
EAN:
9789461431783
Zoek alternatieven

Geen beoordelingen gevonden

 

Heeft u een vraag over dit artikel?

Bel ons tijdens kantooruren op 085 301 2306
Stel je vraag via onze helpdesk of mail Kenners - neem contact met ons op!.

 

Wat onze klanten zeggen

Fast and high quality delivery

Our company makes delivery all over the country

Quality assurance and service

We offer only those goods, in which quality we are sure

Returns within 30 days

You have 30 days to test your purchase