Rook de gerechten voor de ogen van uw klanten of vrienden voor een onvergetelijke dinerervaring!
Rookmot is een fijn zaagsel dat gebruikt wordt in combinatie met een rookapparaat. Het wordt gebruikt om koud te roken (en is niet geschikt om warm te roken) waarbij de temperatuur in de rookoven niet hoger dan 25° wordt.
De houtsnippers zijn vrij van chemicaliën en speciaal gemaakt voor gebruik met koudrokers, zoals de PolyScience Smoking Gun. De houtmot is perfect om mee te roken, want het smeult langzaam en een klein beetje gaat al lang mee.
- Appel: De zoete fruitige rook van Apple gaat perfect in combinatie met gevogelte of ham, door de zoete smaak ook ideaal als toevoeging op desserts en fruitcocktails. Het is het sterkste rookaroma van fruitbomen.
- Kers: Kersenhout geeft een heerlijk rijk, zacht, zoet en fruitig aroma af; de perfecte toevoeging aan gevogelte, maar ook groenten en ieder ander soort vlees, of gebruik het in combinatie met de Oak houtmot voor gerookte kalkoen. Het is goed voor het roken van elk product wat je graag wil roken. Het is in ieder geval perfect voor kip, varkensvlees, ham en rundvlees. Kers geeft gerookte gerechten meer kleur.
- Eik: Eikenhout wordt het meest gebruikt om mee te roken en geeft een zeer rokerig aroma af die uitstekend te gebruiken is voor rood vlees, wild en varkensvlees. Het is ook perfect voor worstjes of, in combinatie met de cherry houtmot, voor het roken van kalkoen.Goed voor het roken van elk soort voedsel. Tip: gebruik het bij rundvlees.
- Hickory: Naast eik het meest populaire rookhout, het word voor veel soorten vlees gebruikt. Zeer zoet, zwaar baconaroma. Dit sterke aroma werkt goed bij varkensvlees, spareribs, ham, gevogelte, en rundvlees. De Hickory rookmot geeft een diepe intense barbecuesmaak die zich goed leent voor varkensvlees zoal procureur of spareribs en gevogelte. Zware rooksmaak, gebruik met mate.
- Bourbon: Deze houtmot in de smaak Bourbon Soaked Oak, ofwel Bourbon doordrenkt eikenhout, geeft een rijk aroma af die uitstekend samengaat met spareribs, klapstuk en ander rood vlees.