Sous vide spareribs met zoet-pittige marinade

Zo maak je sous vide spareribs met een zoet-pittige marinade

Deze sous vide spareribs worden 24 uur langzaam gegaard, wat zorgt voor boterzachte ribben die zo van het bot vallen, terwijl de diepe smaken van de zoet-pittige marinade behouden blijven. Een korte afwerking op de grill, barbecue of in de oven karamelliseert het oppervlak voor de perfecte finish.

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 1 el Sriracha knoflook-chilisaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el vissaus
  • 1 el olijfolie
  • 75 g bruine basterdsuiker

Voor de sous vide spareribs

  • 2 grote spareribs (ca. 2 kg)

Benodigdheden

Sous vide stick
Vacumeermachine
Vacumeerzakken
Sousvide waterbakken
Grill, barbecue of oven

Bereidingswijze

Maak de marinade
Meng in een kom de Sriracha, oestersaus, sojasaus, gembersiroop, vissaus, olijfolie en bruine suiker. Roer tot een gladde marinade.

Bereid de spareribs voor
Verwarm de sousvide waterbak voor op 67°C met behulp van de sous vide stick.

Snijd de spareribs in kleinere stukken zodat ze in de vacumeerzakken passen. Bestrijk de ribben royaal met de marinade en zorg dat ze volledig bedekt zijn. Plaats ze in de vacumeerzakken en giet eventueel de resterende marinade erbij. Vacumeer de zakken goed dicht.

Sous vide garen
Plaats de vacuüm gesealde ribben in het voorverwarmde waterbad en laat ze 24 uur garen. Door deze lange, langzame bereiding wordt het vlees extreem mals en blijven alle smaken behouden.

Haal uit het water en bereid voor op de grill
Haal de zakken na 24 uur uit het water en knip ze voorzichtig open. Giet het vocht af – deze smaakvolle bouillon kun je hergebruiken als basis voor een Aziatische noedelsoep. Haal de ribben uit de zakken.

Tip: Als je de zakken niet opent, kun je de ribben invriezen en op een later moment grillen.

Grill voor een knapperige afwerking
Verhit een barbecue, grillpan of oven met grillfunctie.

Grill de gegaarde spareribs enkele minuten per kant tot ze een knapperige, gekaramelliseerde korst hebben.

Serveren
Serveer de spareribs direct van de grill met je favoriete dipsaus of bijgerechten zoals coleslaw, ingelegde groenten of rijst.
 

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
  • Gerelateerde producten
 

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.