Sous vide gerookte pompoenpuree

Fluweelzachte pompoenpuree met een rokerige toets, langzaam gegaard met sous vide

Wil je je herfstmenu naar een hoger niveau tillen met een warme, culinaire twist? Deze gerookte pompoenpuree, langzaam gegaard met de sous vide methode, is het perfecte seizoensbijgerecht. Door de precieze garing blijft de pompoen heerlijk zacht en vol van smaak, terwijl een vleugje rook zorgt voor extra diepte en warmte.

Heerlijk in combinatie met een mooi gebakken steak, geroosterde gevogelte, of als onderdeel van een feestelijk vegetarisch gerecht.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote pompoen (of ±800 g geschilde pompoen in blokjes)
  • 2 eetlepels ongezouten roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop (optioneel, voor extra zoetheid)
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Enkele druppels liquid smoke of een snufje gerookt zout (optioneel)

Benodigdheden

Bereidingswijze

1. Bereid je sous vide voor

Verwarm je sous vide stick voor op 85°C. Vul de waterbak en bereid de vacumeerzak voor.

2. Kruid de pompoen

Doe de pompoenblokjes, boter, olijfolie, ahornsiroop, gerookt paprikapoeder, nootmuskaat, zout en peper in een vacumeerzak. Meng alles voorzichtig in de zak en trek vacuüm.

3. Gaar sous vide

Plaats de zak in het voorverwarmde waterbad en gaar 1 uur, tot de pompoen volledig zacht is en alle smaken goed zijn opgenomen.

4. Pureer en werk af

Haal de zak uit het bad en giet de inhoud, inclusief de gesmolten boter, in een blender of keukenmachine. Mix tot een gladde, romige puree.

Wil je een extra rokerige smaak? Voeg dan nog enkele druppels liquid smoke of een snufje gerookt zout toe en mix opnieuw. Proef en breng eventueel verder op smaak.

5. Serveer

Deze pompoenpuree is een heerlijk bijgerecht bij steak, eend of gegrilde kip. Voor een feestelijke presentatie kun je het serveren in mini pompoentjes, of combineren met onze Sousvide entrecôte voor een elegant herfstgerecht.

Zacht, vol, en perfect in balans, deze puree is een echte seizoensfavoriet die elk gerecht naar een hoger niveau tilt.

Til je sous vide skills naar een hoger niveau

Bij SousvideKenner.nl geloven we dat koken eenvoudig, smaakvol en inspirerend moet zijn. Of je nu net begint of al jaren fan bent van sous vide koken,  wij hebben de tools om elk gerecht perfect te maken.

Ontdek meer herfstige inspiratie in onze receptencollectie

Op zoek naar de juiste setup? Bekijk het aanbod op sousvidekenner.nl

 

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
  • Gerelateerde producten
 

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.