Sous vide pompoenkruiden cheesecake

Fluweelzachte cheesecake met pompoen en herfstkruiden, bereid met sous vide precisie

Vier de smaken van de herfst met deze romige pumpkin spice cheesecake, zacht gegaard met de sous vide methode voor een fluweelzachte textuur die je niet uit de oven krijgt. Met een knapperige bodem van gemberkoekjes en verwarmende specerijen is dit het perfecte dessert voor Halloween of een gezellige avond bij kaarslicht.

De nauwkeurige sous vide bereiding zorgt ervoor dat je cheesecake nooit barst, te gaar wordt of rubberachtig aanvoelt, alleen maar romige perfectie, elke keer weer.

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 3 kopjes gemberkoekjes (fijn verkruimeld)
  • ¼ kopje bruine suiker
  • 4 eetlepels ongezouten boter, gesmolten

Voor de vulling

  • 1½ kopje pompoenpuree (goed uitgelekt om overtollig vocht te verwijderen)
  • 1 kopje kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen gember
  • ¼ theelepel geraspte nootmuskaat
  • ¼ theelepel gemalen piment
  • ¼ theelepel zout
  • 1 kopje karnemelk (koud)
  • 3 pakken roomkaas (ongeveer 675 g), in blokjes en op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel maïzena

Benodigdheden

Bereidingswijze

1. Verwarm het waterbad voor
Stel je sous vide stick in op 80 °C en verwarm het water in je sousvide waterbak.

2. Maak de bodem
Maal de gemberkoekjes en bruine suiker fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en mix tot het mengsel de structuur van nat zand heeft en stevig samenkleeft.
Vet de bodem en zijkanten van een springvorm licht in met olie. Druk het koekmengsel stevig en gelijkmatig op de bodem. (Optioneel) Bak de bodem 10 minuten op 160 °C en laat volledig afkoelen.

3. Bereid de vulling
Maak de keukenmachine schoon. Voeg de pompoenpuree, suiker en specerijen (kaneel, gember, nootmuskaat, piment en zout) toe en mix tot een glad geheel.
Laat de machine draaien en voeg langzaam de karnemelk toe, gevolgd door de roomkaasblokjes en vanille. Mix tot het mengsel volledig glad is.
Voeg de eieren en maïzena toe en pulse kort, alleen tot alles goed gemengd is, niet overmixen, dit houdt de cheesecake romig.

4. Samenstellen en garen
Giet de vulling over de afgekoelde bodem in de springvorm. Dek de bovenkant strak af met folie om te voorkomen dat er water in komt.
Plaats de vorm op een rooster in het waterbad. Zorg dat de vorm waterpas blijft en volledig ondergedompeld is tot net onder de rand (gebruik eventueel gewichten of clips).
Gaar sous vide op 80 °C gedurende 3 uur.

5. Afkoelen en opstijven
Haal de cheesecake uit het waterbad en laat 1 uur afkoelen op het aanrecht, de binnenkant mag nog een lichte trilling hebben.
Snijd met een mes langs de rand van de vorm om los te maken en zet de cheesecake vervolgens een nacht in de koelkast om volledig op te stijven.

6. Serveren
Snijd de cheesecake in stukken en serveer gekoeld met slagroom en een snufje kaneel. Voor een extra feestelijke touch kun je karamelsaus of verkruimelde gemberkoekjes toevoegen.

Vier het seizoen met sous vide desserts

Delicate desserts zoals cheesecake profiteren enorm van de sous vide methode, geen barsten, geen overgaring, alleen een zijdezachte textuur.

Ontdek meer feestelijke gerechten in onze SousvideKenner receptenverzameling of bekijk het juiste sous vide assortiment op www.sousvidekenner.nl

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
  • Gerelateerde producten
 

 

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier! We houden je vervolgens op de hoogte van de laatste nieuwstjes, heerlijke recepten, handige tips & tricks en speciale aanbiedingen & kortingen. Wij mailen hooguit 1x per week.Beloofd!

* Verplicht.