Perfect Zachtgekookte Eieren (Sous Vide Methode)
Wil je altijd perfecte zachtgekookte eieren met een romige dooier en zachte eiwitten? Dankzij de sous vide methode hoef je nooit meer te gokken. Deze manier van garen zorgt voor een constant resultaat — ideaal voor op toast, in een salade, bij ramen of gewoon puur met een snufje zout.
Dit recept is super eenvoudig met een Sous Vide Precision Cooker. Instellen, erin leggen en je bent klaar!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 4 grote eieren, in de schaal
Benodigdheden
Sous vide stick
Vacuümmachines
Vacuümzakken
Sousvide waterbakken
Bereidingswijze
- Verwarm het waterbad: Stel je sous vide stick in op 63°C (146°F) en wacht tot het water de juiste temperatuur bereikt.
- Voeg de eieren toe: Gebruik een schuimspaan om de eieren voorzichtig in het water te laten zakken. Stel de timer in op 45 minuten.
- Serveren of bewaren: Haal de eieren na 45 minuten voorzichtig uit het bad. Serveer direct óf leg ze in een ijsbad voor 20 minuten als je ze later wilt gebruiken.
Serveerinspiratie
- Op geroosterd zuurdesembrood met avocado of kruidenolie
- In een kom dampende ramen of misosoep
- Bij een frisse salade of graanbowl
- Simpel met zeezout en peper