Sous vide temperaturen en tijden (tabel)
Geen zin om lang te lezen en liever gelijk aan de slag? Hieronder vind je onze snelle checklist voor sous-vide tijden en temperaturen. Zo kun je direct aan de slag met je favoriete gerecht!
Wij bieden nu ook een gelamineerde sous-vide abel met gaartijden en temperaturen voor op je koelkast (of ergens anders in je keuken!), zodat je alle info direct bij de hand hebt. Neem direct een kijkje!
En wist je dat je deze handige sous-vide tabel gratis krijgt bij iedere sous-vide bestelling vanaf €49? Als je bestelling in aanmerking komt wordt de sous-vide tabel automatisch toegevoegd aan je winkelwagentje als gratis product.
Rundvlees
|
Temperatuur |
Dikte |
Tijd |
|
|
Ossenhaas |
59°C |
4.5 cm |
2 uur |
|
Biefstuk |
59°C |
3.5 cm |
2 uur |
|
Ribstuk |
59°C |
3.5 cm |
2 uur |
|
Porterhouse biefstuk |
59°C |
3.5 cm |
2 uur |
|
Borststuk |
64°C |
48 uur |
|
|
Kalfsschenkel |
74°C |
12-24 uur |
Lamsvlees
|
Temperatuur |
Dikte |
Tijd |
|
|
Lamslende |
59°C |
6 cm |
2 uur 15 minuten |
Varkensvlees
|
Temperatuur |
Dikte |
Tijd |
|
|
Varkenskarbonade |
63°C |
4 cm |
1 uur 45 minuten |
|
Ribbetjes |
60°C |
24-48 uur |
Gevleugelte
|
Temperatuur |
Dikte |
Tijd |
|
|
Kippenborst |
65°C |
2.5 cm |
45 minuten |
|
Eendenborst |
57°C |
2.5 cm |
60 minuten |
|
Kippendijen |
65°C |
3.5 cm |
1 uur 20 minuten |
|
Foie gras |
64°C |
4.5 cm |
2 uur 15 minuten |
Vis
|
Temperatuur |
Dikte |
Tijd |
|
|
Zalmfilet |
54°C |
2 cm |
1 uur 40 minuten |
|
Kabeljauwfilet |
54°C |
2 cm |
1 uur 40 minuten |
|
Heilbot |
54°C |
2 cm |
1 uur 40 minuten |
Schelpdieren
|
Temperatuur |
Dikte |
Tijd |
|
|
Garnalen |
54°C |
2 cm |
45 minuten |
|
Kreeft |
54°C |
2 cm |
15 minuten |
|
Sint-Jacobsschelpen |
54°C |
3.5 cm |
1 uur 40 minuten |
Groenten
|
Temperatuur |
Tijd |
|
|
Wortelgroenten heel (wortels, bieten, aardappelen, enz.) |
85°C |
60 minuten |
|
Wortelgroenten in stukken (wortels, bieten, aardappelen, enz.) |
85°C |
30-40 minuten |
|
Bolgewassen heel (uien, enz.) |
90°C |
85 minuten |
|
Verse groenten, in stukken (bloemkoom, broccoli, sperziebonen, enz.) |
85°C |
30 minuten |
Fruit
|
Temperatuur |
Tijd |
|
|
Appelschijfjes |
88°C |
40 minuten |
|
Peerschijfjes |
88°C |
60 minuten |
|
Perzikschijfjes |
98°C |
15 minuten |
Zuivel en eieren
|
Temperatuur |
Tijd |
|
|
Hele eieren |
62°C |
60 minuten |
|
Custard |
82°C |
20 minuten |

