0

Sous vide wortelen met citroengras

26-02-2020
door JP Hoogeveen
Sous vide wortelen met citroengras

Voorbereidingstijd
15 minuten

Kooktijd
60 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram jonge wortelen met groen (eventueel babygroenten); er blijft 400 gram over als je het hebt schoongemaakt
  • 4 stengels citroengras
  • 15 gram verse gember
  • 1 snufje fleur de sel (zeezout)
  • 1 theelepel bruine suiker (basterdsuiker)

Bereidingswijze

Was de wortels, schil ze en laat ongeveer 3-4cm van het groen zitten. Leg de wortelen dan naast elkaar in een vacuumzak.
Verwijder het bovenste derde deel van de stengels citroengras, splits de rest in de lengte en voeg deze toe aan de wortels. Was de gember, snijd er dan dunne plakjes van en voeg het ook toe. Strooi dan het zout en de suiker over de groenten. Trek de zak 100% vacuum en kook het gedurende 60 minuten bij 80° C in het sous vide waterbad.
Als je het niet gelijk gebruikt, laat dan de zak vervolgens in ijswater goed afkoelen en bewaar het op een koele plaats. Om te serveren maak je het weer warm in een zak.

Daarna bak je de wortels in een sauteerpan mooi glazig, terwijl je het citroengras en de gember verwijdert. Desgewenst besprenkel je het met wat olijfolie en grof gemalen peper.

Dit recept wordt u aangeboden door Andreas Miessmer.