Sousvidekenner isolatieballen (200 stuks)

29,95  Incl. btw
Verzendkosten: €4,95 (of gratis vanaf €39)

    Op voorraad
Vóór 22.00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons! 085 301 2306

Tot 90% minder energie- en waterverlies

Sousvidekenner isolatieballen sous-vide sousvide isolatiekogels steam trapping balls

Deze isolerende ballen reduceren sterk de verdamping en warmteverlies wanneer u een sous-vide circulator gebruikt in een sous-vide waterbad zonder deksel. Het gebruik van deze sous-vide isolerende ballen (ook wel floating balls of steam trapping balls) raden wij altijd sterk aan.

Wanneer het volledige oppervlakte van het reservoir is afgedekt met deze ballen worden warmteverlies en verdamping sterk gereduceerd, tot wel 90%. Daarnaast worden ook de effecten van geuren en licht geminimaliseerd. Een verpakking van 200 sous-vide isolatie ballen is genoeg voor ca 30 x 30 cm of gastronorm bakken GN 1/2.

Ook geschikt voor sous-vide waterovens met deksel

Sous-vide isolatieballen bewijzen ook in sous-vide waterovens een dienst. Een deksel voorkomt alleen dat het water ontsnapt, en dat is op zich handig bij zeer lange bereidingstijden. Maar er gaat nog steeds veel energie verloren tijdens verdamping, de damp condenseert tegen het koude(re) deksel waarna de afgekoelde druppels weer neerslaan in het bad. Dat is dus zelfs twee keer energieverlies, waardoor opwarmen langer duurt en warmhouden meer stroom kost.

Sousvidekenner isolatiekogels pakken dit probleem aan bij de bron door verdamping van het water te voorkomen (geen contact tussen lucht en water) en zijn daardoor de meest effectieve en gebruiksvriendelijke methode om de efficientie (en snelheid) van uw sous-vide bereidingsproces te optimaliseren. We zien dan ook dat waterovens met isolatiekogels sneller opwarmen (hoeveel hangt af van de sous-vide machine en omstandigheden). Bovendien voorkomen de kogels dat de zakken gaan drijven en mogelijk een deel van het product onopgemerkt boven het wateroppervlak uit komt (dit komt soms voor vanwege opwarming van nog aanwezige lucht of ontgassing van het product). De ballen zijn eventueel eenvoudig met zak en al te reinigen in de vaatwasser.

Perfect voor onze sous-vide reservoirs

Sousvidekenner isolatieballen gaan perfect samen met de volgende sous-vide reservoirs. Met één verpakking van 200 sous-vide isolatiekogels heeft u genoeg voor de volgende polycarbonaat sous-vide reservoirs:

Hoeveel heeft u nodig

Eén verpakking van 200 sousvidekenner isolatieballen is genoeg om een oppervlakte van ca 0,2mmee te bedekken. Dit is ongeveer het oppervlakte van een GN1/2 sous-vide reservoir. Hieronder vindt u een overzicht van het aantal verpakkingen dat u nodig heeft per type reservoir. 

Kenmerken van onze sous-vide isolatie ballen 20mm (200 stuks)

 • Voedselveilig
 • Diameter: 20 mm
 • Materiaal: Polypropyleen (PP)
 • Inclusief netje om de ballen in te bewaren
 • Werken veel beter dan ieder deksel door voorkomen van contact tussen water en lucht.
  • sterk gereduceerd warmteverlies tot 90%
  • sterk gereduceerde verdamping
  • verbeteren de temperatuur nauwkeurigheid
 • Vergroten sterk de energie efficiëntie van sous-vide circulators / sous-vide sticks

 

 

EAN:
7432027758740
Merk:
Sousvidekenner
Fabrikant code:
7432027758740