0

Instant Pot programma's

Hieronder hebben we de meest voorkomende Instant Pot programma's voor je op een rijtje gezet, inclusief een aantal tips hoe je deze kan gebruiken.

Instant Pot kopen?

Koop hier jouw Instant Pot met Thuiswinkel Waarborg en de uitstekende (Nederlandstalige) service van Kenners, een team gepassioneerde kookenthousiastelingen die altijd klaar staan voor al je vragen en alles doen voor jouw glimlach!

PRESSURE COOK/MANUAL

Deze setting zal je waarschijnlijk het meest gebruiken. De temperatuur, druk en kooktijd kan je zelf instellen met het bedieningspaneel. Druk op Pressure Level om de druk aan te passen (high of low) en gebruik de +/- toetsen om de kooktijd aan te passen.

SOUP/BROTH

Kookt soep voorzichtig waardoor je heldere bouillon kan maken. Voor soep zonder vlees gebruik je Less; voor soep met vlees gebruik je normal en voor soepen die langere kooktijden hebben zoals bijvoorbeeld bouillon van botten, gebruik je de More setting. Gebruik altijd NR om de druk van de pan te halen in verband met de grote hoeveelheid vloeistof in soep.

MEAT/STEW 

Het beste programma voor grote stukken vlees op hoge druk. Voor zachte textuur gebruik je Less, voor nóg zachter gebruik je Normal en voor fall-off-the-bone zacht gebruik je More.  Laat het vlees 5-30 minuten (afhankelijk van formaat) rusten na het programma, zodat het kookvocht geabsorbeerd kan worden. Hierdoor krijg je heerlijk zacht, sappig en mals vlees.

POULTRY  

Programma voor gevogelte. Gebruik Less voor een zachte textuur, Normal voor zéér zachte textuur en More voor fall-off-the-bone. Kies de setting op basis van de gewenste textuur, or stel de kooktijd handmatig in. Laat gevogelte 5-10 minuten (afhankelijk van formaat) rusten na het programma, zodat het kookvocht geabsorbeerd kan worden. Hierdoor krijg je heerlijk zacht, sappig en mals vlees.

BEANS/CHILI

Gebruik dit programma voor verschillende texturen voor bonen. Voor stevige bonen gebruik je Less, voor iets zachter gebruik je Normal en voor zeer zacht gebruik je More. Gebruik met bonen altijd NR om de druk van de pan te halen. Zorg ervoor dat bonen altijd volledig onder water staan.

CAKE

Met dit hogedrukprogramma maak je een smeuïge, compacte cake of taart. Voor een lichtere, smeuïge cake gebruik je Less, voor een compactere cake gebruik je Normal en voor een echt compacte cake, zoals bijvoorbeeld New York Style cheesecake, gebruik je More.

EGG

Dit programma is ontwikkeld voor extra grote eieren dus je zal de tijd iets aan moeten passen voor keinere eieren. Voor een zachtgekookt eitje gebruik je Less, voor medium gebruik je normal en voor hardgekookte eieren gebruik je More. Laat de eieren gelijk schrikken onder koud water na het koken om doorgaren te voorkomen.

SAUTÉ

Ja, je kan in je Instant Pot® sauteren/aanbraden, net zoals je normaal een pan of koekenpan zou gebruiken. Gebruik Less om te sudderen, in te laten dikken, vocht te verdampen of voor producten die snel aanbranden. Gebruik Normal voor dichtschroeien en More voor braden en roerbakken. De maximale tijd voor Sauté is 30 minuten per keer, dit is als extra veiligheidsmaatregel ontwikkeld. Gebruik sauté altijd zonder deksel.

SLOW COOK

Programma vergelijkbaar met traditionele slow cooker. Gebruik Less als vegelijkbaar met de Low (8 uur) slow cooker setting, Normal is vergelijkbaar met Medium (6 uur) en More is als High (4 uur) in een traditionele slow cooker.

RICE 

Dit programma kookt op lage druk en is het meest geschikt voor witte rijst. Voor rijst met wat bite gebruik je Less, voor normale textuur gebruik je Normal en voor een echt zachte textuur gebruik je More. Gebruik 10-minute NR voor optimale resultaten.

MULTIGRAIN 

Gebruik het meergranen programma voor bruine rijst, wilde rijst en overige granen en bonen. Dit programma heeft een voorweek functie. Voor een steviger textuur, gebruik Less; voor een normale textuur gebruik je Normal en voor een zachte gebruik je More. De More setting is voor stevige granen of een mix van granen en bonen, inclusief voorweken voor het koken (45 minuten weken in warm water gevolgd door 60 minuten koken onder druk). Let er op dat droge bonen altijd volledig onder water staan.

PORRIDGE

Gebruik de Less optie voor havermout/oatmeal, Normal voor rijstepap (congee/juk), en gebruik More voor pap of congee met bonen of stevigere granen. Gebruik altijd NR bij eten wat uitzet tijdens het koken. 

STEAM 

Om groenten te stomen gebruik je Less mode; voor vis en zeevruchten gebruik je Normal; voor vlees gebruik je More. Gebruik altijd het stoomrekje om je eten boven het water te houden en gebruik Quick Release om te ver doorgekookt eten te voorkomen. 

STERILIZE 

Dit programma is gemaakt om babyflessen, potten en andere gebruiksvoorwerpen te steriliseren. Gebruik Less om melkproducten te pasteuriseren; Normal mode voor lage druk steriliseren en inmaken van zure fruit- en groenten soorten. Gebruik More voor hoge druk sterilisatie en zure vruchten en groenten inmaak. 

YOGURT 

Less is ontwikkeld voor Jiu Niang, een zoet gefermenteerd rijstgerecht. Normal is om melk to fermenteren voor yoghurt nadat de cultuur is toegevoegd, en More is voor het pasteuriseren van melk. Standaard fermentatietijd is 24 uur, stel de tijd in op basis van het recept. Bij Normal en More staat er yogt op het scherm als het programma voltooid is, bij More staat er boiL op het scherm terwijl het programma aan staat.

SOUSVIDE

Speciaal programma om je Instant Pot als sous-vide waterbad te gebruiken. Meer informatie over deze bereidingswijze kan je op onze sous-vide hulppagina's vinden.

KEEP WARM

3 verschillende temperaturen om je eten warm te houden, tot wel 10 uur na het einde van het kookprogramma.

 

 

Aanbevolen door Kenners
Sous vide thuis (Lisa Q. Fetterman)
   
(7)
27,50
Morgen in huis
Hendi sous-vide koksbrander - navulbaar Korting
15%
   
(1)
32,95 39,00
Morgen in huis
Thermometer Testo 106 met Topsafe Korting
13%
   
59,99 69,00
Morgen in huis
Meater slimme draadloze vleesthermometer (met app, ca 10 meter bereik) Korting
10%
   
89,00 99,00
Morgen in huis
Hendi Smoker Compact Korting
1%
   
38,72 38,95
Morgen in huis
Hendi Santokumes Profi Line 18 cm
   
32,98
Morgen in huis
Wartmann High Speed Blender WM-1807 HS (2 liter Tritan kan) (Grijs)
   
229,90 229,95
Levertijd onbekend. Neem contact op
Hendi Snijplank Rubberwood groot Korting
3%
   
34,98 36,24
Rond 4 december in huis

Nooit meer iets missen?

Ontvang gratis een handige sous-vide tabel met alle tijden en temperaturen!

Wekelijkse aanbiedingen, recepten, tips en nieuwtjes + onze handige sous-vide tabel met tijden en temperaturen zodat je nooit meer zelf hoeft te zoeken!
We sturen niet teveel e-mails, beloofd. En ze zijn altijd relevant en interesant. Afmelden kan op ieder moment met één klik.