Anova Culinary Precision Cooker versus Wartmann WM-1506 SV

Anova Culinary Precision Cooker versus Wartmann WM-1506 SV sous-vide circulatorUpdate 2 mei17: sous-vide apparatuur met Wi-Fi mogelijk onveilig!

De Anova Culinary Precision Cooker is een sous-vide circulator die in 2014 is ontstaan uit een kickstarter campagne. In dit artikel vergelijken we de Anova met onze best-selling sous-vide circulator, de Wartmann WM-1506 SV.

Onderaan dit artikel staat een uitgebreide opsomming van de technische specificaties van beide machines. Wilt u mee discussiëren? Onderaan de pagina kunt u een beoordeling of opmerking achterlaten. Wij zijn erg benieuwd naar ieders ervaringen met beide machines.

Constructie en duurzaamheid

Wat opvalt aan de Anova Culinary Precision Cooker is dat het hele apparaat minder robuust aanvoelt. Hoewel de behuizing er zeer fraai uit ziet lijkt structurele sterkte van ondergeschikt belang te zijn geweest aan de "looks" van het apparaat. De hele sous-vide circulator voelt lichter aan ook al is het verschil in gewicht te verwaarlozen. De roestvast stalen buis die in het water steek is rechtstreeks in de plastic behuizing bevestigd en het geheel kan vrij gemakkelijk losgedraaid worden en uit elkaar gehaald worden. Dit is handig tijdens het schoonmaken maar niet echt nodig. De Wartmann behuizing en roestvast stalen buis zitten beiden vast in een robuuste rubber sokkel in het midden waarop ook de klem zit bevestigd. Daarnaast blijkt roestvorming een probleem met de Anova Culinary Precision Cooker. Iets wat bij de Wartmann WM-1506 SV sous-vide circulator beslist nooit voorkomt.

Bluetooth bereik is te beperkt

De Anova Culinary Precision Cooker PCB-120US-K1 beschikt over een Bluetooth BLE 4.0 verbinding waarmee het verbinding kan maken met een app op uw telefoon. Helaas is de Bluetooth verbinding veel te beperkt om echt handig te zijn, tenzij u naast uw Anova Culinary Precision Cooker sous-vide circlator blijft zitten. Het is voor een meter of 5 niet of nauwelijks mogelijk om de temperatuur, verstreken tijd en eventueel alarmsignalen te ontvangen.

Wi-Fi verbindt alleen met telefoon

De Anova Culinary Precision Cooker WIFI 2nd Gen beschikt over 802.11 Wi-Fi waarmee het een verbinding kan maken met uw telefoon. Hoewel het bereik van Wi-Fi (aanzienlijk) beter is was het logischer geweest als het kon verbinden met het internet via een ander netwerk zodat u uw Anova Culinary Precision Cooker overal in de gaten kon houden. Helaas.

Update 2 mei17: sous-vide apparatuur met Wi-Fi mogelijk onveilig!

iOS / Android app met veel recepten

Anova Culinary Precision Cooker Android / iOS app

In de app vindt u veel recepten met ingrediënten, temperaturen en gaartijden. De app ziet er fraai uit, met mooie afbeeldingen en prachtige recepten (tip: ook als u geen Anova Culinary Precision Cooker bezit kunt u gewoon de app downloaden en deze recepten gebruiken). In de app kiest u het gewenste recept, kiest de dikte die overeenkomt met u product, selecteert de gewenste garing, en wanneer u bevestigd wordt de Anova Culinary Precision Cooker sous-vide circulator ingesteld op de juiste temperatuur en gaartijd door de app. Op zich is dat natuurlijk heel leuk om een paar keer mee te spelen. Echter de bediening van het apparaat is makkelijk genoeg en als snel neemt u niet eens de moeite meer om uw telefoon te pakken, de app te starten, een recept te zoeken en in te stellen. Tegen die tijd heeft u het apparaat namelijk allang handmatig ingesteld.

Daarnaast zijn de alarmen niet echt bruikbaar vanwege het beperkte bereik van de connecties. Als u buiten in de tuin zit heeft u toch geen signaal met uw Anova sous-vide circulator. U kunt beter een timer op uw telefoon instellen en omdat het bijna onmogelijk is om uw product te lang te garen met sous-vide maakt het allemaal vrij weinig uit en blijken deze technische snufjes nauwelijks nuttig, en vonden we het eigenlijk al gauw zonde van het geld. Daarvoor hadden we toch liever meer vermogen gehad, bijvoorbeeld.

Anova service in Nederland

De Anova Culinary Precision Cooker is een Amerikaanse export product dat rechtstreeks door Anova in Nederland wordt verkocht. De website heeft geen Nederlandse vertaling, de adressen op de site zijn Amerikaans en bellen kan ook naar San Francisco in Amerika: "Our support team is available Monday – Friday from 8:30 am – 6:30 pm PDT (Pacific Daylight Time). U zult het dus moeten doen met Engelstalige klantenservice en een groot tijdsverschil. Het is maar de vraag hoe met garantie, reparatie en retouren om wordt gegaan...

Wartmann: robuust, efficient en sterk

Uiteindelijk zijn we niet bijzonder onder de indruk van de Anova Culinary Precision Cooker en blijven wij toch fan van onze Wartmann WM-1506 SV: simpel, robuust, efficient en krachtig. Uiteindelijk is een sous-vide circulator een keukenmachine, een werktuig, en wij zien eerlijk gezegd niet of nauwelijks de toegevoegde waarde van hoog-technologische snufjes ten koste van kwaliteit, vermogen en betrouwbaarheid. De Wartmann WM-1506 SV heeft zich al vele malen bewezen als een betrouwbare keukenmachine die zelfs de zwaarste klus moeiteloos aan kan. En mocht er onverhoopt toch eens eentje stuk gaan dan sturen we dezelfde dag nog een nieuwe op.

Vergelijking technische specificaties

Wartmann WM-1506 SV Anova (Bluetooth) Anova (WIFI)
Adviesprijs € 159 € 119 € 149
Temperatuurbereik 25°C to 95°C 25°C to 99°C 25°C to 99°C
Effectieve precisie ± 0,5°C ± 0,5°C ± 0,5°C
Circulatie ltr/min 9 liter/minuut 8 liter/minuut 8 liter/minuut
Circulatie richting 360° 360° 360°
Vermogen 1300 Watt 800 Watt 900 Watt
Waterbad capaciteit 25 liter 19 liter 19 liter
Klem type Geveerd Schroef Schroef
Max. wanddikte reservoir 20 mm (geveerd) 40mm (schroef) 40mm (schroef)
Maximale klemafstand 28 mm 31,75 mm 31,75 mm
Temperatuurbeveiliging Ja Ja Ja
Max. niveau beveiliging Geen Automatisch uit Automatisch uit
Min. niveau beveiliging Automatisch uit Alarm Alarm
Dompeldiepte min 70 mm 63,5 mm 63,5 mm
Dompeldiepte max 125 mm 184 mm 184 mm
Thermische beveiliging Ja Ja Ja
Afmetingen (HxLxB) 406 x 75 x 75 mm 368 x 70 x 70 mm 368 x 70 x 70 mm
Gewicht 1,15 kg 1,1 kg 1,1 kg
Bluetooth Nee Ja Nee
WiFi Nee Nee Ja
Product code WM-1506 SV PCB-120US-K1 WIFI 2nd Gen
Accessoires en extra's Gratis isolatieballen (€29,95) - -
Overige opmerkingen Handige klem: knijpen, plaatsen en loslaten Onhandige klem: schroeven kost veel tijd. Onhandige klem: schroeven kost veel tijd.
Roestvast stalen onderdelen Droog maken, anders roest Droog maken, anders roest
Bijzonder robuust en stevig Bluetooth bereik veel te kort Geen internet / netwerk
Eenvoudige bediening Bediening niet erg intuïtief Bediening niet erg intuïtief
Uitstekende service in Nederland Beperkte service in Nederland (Amerika) Beperkte service in Nederland (Amerika)

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Nieuw bericht

Gerelateerde producten