Garantie & retourneren

Wij staan voor kwaliteit. Mocht uw product defect raken, dan kunt u natuurlijk ook op ons rekenen. Op al onze producten is de wettelijke garantie van toepassing onverminderd de garantie die de leverancier eventueel verstrekt. Mocht de garantie van de leverancier voor u als consument voordeliger zijn (bijvoorbeeld langere garantie of betere voorwaarden) dan hanteren we de garantie die voor u het meest voordelig is. Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Product defect ontvangen? 

Helaas komt het af en toe voor dat producten defect blijken te zijn bij aflevering. Controleer altijd direct uw aankoop en neem bij klachten of problemen binnen 48 uur na ontvangst contact met ons op. Vaak heeft u dan de volgende dag al een vervangende machine van ons ontvangen! U ontvangt van ons een verzendlabel waarmee u het defecte product gratis kunt retourneren.

Retourneren is gratis!

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten 100% tevreden zijn met hun aankoop. Blijkt het na ontvangst toch niet helemaal naar wens? Geen probleem, dan nemen we het zonder zeuren en op onze kosten terug. Maar uiteraard verwachten we wel dat de spullen compleet en zorgvuldig behandeld zijn.

Let op: stuur nooit zelf producten aan ons retour. Wij kunnen dan niet garant staan voor schade of verlies tijdens de zending. Wij voorzien een gratis verzendlabel met het juiste adres en verdere instructies.

Zichttermijn 14 dagen

U mag tot 14 dagen na ontvangst uw bestelling, of een deel ervan, zonder opgave van reden retourneren. Bij goedkeuring krijgt u van ons een verzendlabel waarmee u het pakketje binnen (nog eens) 14 dagen gratis kunt retourneren door deze in te leveren bij een servicepunt van één van onze transporteurs.

Na ontvangst en inspectie laten we u zo snel mogelijk weten wat het vervolg is, maar wanneer uw retour aan de voorwaarden (zie hieronder) voldoet wordt gewoon het volledige aankoopbedrag én de verzendkosten gecrediteerd binnen 14 dagen na herroeping. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden binnen 14 dagen na aanmelding van het retour. Bij een retour krijgt u het volledige orderbedrag inclusief eventuele verzendkosten gecrediteerd binnen 14 dagen nadat wij hiervan op de hoogte zijn gesteld. Wij mogen echter we wachten met terugbetaling totdat we de aankoop retour hebben ontvangen of tot het moment dat u heeft aangetoond deze te hebben opgestuurd. Dronekenner.nl behoudt zich het recht voor om waardeverlies en eventuele kosten vanwege schade in mindering te brengen op het orderbedrag.

Uw retour aanmelden

Als u een profiel heeft aangemaakt en bent ingelogd klik dan op de knop "Mijn account" en vervolgens op "retour aanmelden" via de knop "Bestellingen". Klik vervolgens op het bestelnummer en klik op "Retour bestelling".

Heeft u geen account? Stuur dan een mail met het ordernummer en eventueel de klacht (niet verplicht) naar [email protected]. Na goedkeuring van uw verzoeking sturen wij u een DHL label waarmee u het pakket gratis af kunt geven bij een DHL parcelshop bij u in de buurt. Uiteraard kunt u de producten ook via een andere vervoerder retourneren, maar dan zijn de kosten wel voor u. Ons retouradres is: Zomerhofstraat 71 - unit 112, 3032CK Rotterdam.

U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. 

Hoe lang duurt het?

Na ontvangst en inspectie laten we u zo snel mogelijk, maar meestal binnen 5 werkdagen, weten wat het vervolg is. Wanneer uw retour aan de voorwaarden hieronde voldoet wordt meestal binnen enkele dagen het volledige aankoopbedrag én alle verzendkosten gecrediteerd.

Let op: ieder verzoek is onderhavig aan inspectie en goedkeuring. Indien u bij de beoordeling van de aankoop verder gegaan bent dan noodzakelijk was om de aard, de kenmerken en de werking ervan vast te stellen, bent u aansprakelijk voor eventuele waardevermindering die daardoor is ontstaan. Wij mogen deze waardevermindering dan verrekenen met het terug te storten bedrag.

Voorwaarden voor retour

Om in aanmerking te komen voor omruilen of volledige creditering zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

  • de producten dienen geen beschadigingen of gebruikssporen vertonen,
  • de producten dienen zich in originele en (redelijkerwijs) ongebruikte staat te bevinden,
  • de (product)verpakking (indien redelijkerwijs mogelijk) dient compleet, origineel en onbeschadigd te zijn,
    Let op: plak of schrijf niets op de productverpakking. Dit geldt als schade en kan leiden tot inhouding op het retourbedrag.
  • de producten dienen schoon en vrij van geuren te zijn.

Uitgesloten van retour

Dit herroepingsrecht is uitsluitend voor consumenten.
Zakelijke klanten zijn uitgesloten van herroeping. Zakelijke klanten komen wel in aanmerking voor het annuleren van aanbetalingen.

Verzegelde en verbruiksartikelen
Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken, bijvoorbeeld alle vacuümzakken en -rollen.

 

Eventuele kosten

Wanneer de producten of hun verpakkingen schade of (meer dan redelijke) gebruikssporen vertonen behouden wij ons het recht voor hiervoor kosten in rekening te brengen. Indien nodig zal €35 schoonmaakkosten in rekening worden gebracht. Let op: plak of schrijf niets op de productverpakking. Dit geldt als schade en kan leiden tot inhouding op het retourbedrag.