0

Duitse runderrollade met uiensaus

30-10-2017
door JP Hoogeveen

Auteur
Heiko Antoniewicz

Voorbereidingstijd
30 minuten

Kooktijd
2 uur 

Ingrediënten

  • 4 plakken rundvlees, bijvoorbeeld deksel van de bovenbil is zeer geschikt voor rollade.
  • 4 eetlepels middelpittige mosterd
  • 2 grote augurken
  • 1 eetlepel spekblokjes
  • 1 middelgrote ui, fijn gesneden
  • 1 theelepel verse majoraanblaadjes
  • Een beetje balsamicoazijn
  • Zout
  • 300 milliliter jus

Bereidingswijze

  1. Maak de plakjes rollade plat, bestrijk ze met de mosterd en besprenkel ze met wat zout.
  2. Doe de spekblokjes in een pan en bak ze samen met de uien aan.
  3. Roer de marjoleinblaadjes erdoor en het geheel lichtjes aanzuren met wat azijn.
  4. Laat dit mengsel afkoelen en plaats het onderaan de rollade.
  5. Snijd de augurken in partjes en leg deze op de uien. Vouw de zijkanten een beetje in en rol stevig op.
  6. Vacumeer de porties dan samen met de jus en kook het gedurende 2 uur bij 65° C in een sous vide waterbad.
  7. Haal de rollade uit de zak en serveer met de saus. Bind de saus indien dat nodig is.

Wij raden je aan om dit met knolselderij te serveren.

Dit recept wordt u aangeboden door Heiko Antoniewicz.