085 301 2306
0

Sous vide zalm met dille

30-10-2017
door Sousvide Kenner

Auteur
Heiko Antoniewicz

Kooktijd
18 minuten

Ingrediënten

Sous vide zalm

  • 400 gram zalmfilet zonder graten en huid
  • 40 milliliter koolzaadolie of zonnebloemolie
  • De schil van 1 citroen
  • Zout

Komkommer

  • 2 komkommers
  • 1 klein bosje dille
  • De schil en het sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • Zout
  • Suiker

Bereidingswijze

Sous vide zalm

  1. Snijd de zalm in vier gelijke stukken en vacumeer samen met de andere ingrediënten in een vacuumzak.
  2. Kook de stukken zalm gedurende 18 minuten op 56° C in een sous vide waterbad, voeg zout toe naar smaak en leg elk stuk op een bord met de komkommersalade.

Komkommer

  1. Schil de komkommers, snijd ze over de lengte doormidden en snij er sikkelvormige plakjes van. Doe deze samen met het zout, de suiker en de citroenschil in een vacuumzak en vacuumeer. Marineer gedurende 2 uur in de koelkast.
  2. Hak de dille fijn en maak een vinaigrette van de limoensap en de olie.
  3. Marineer de komkommers met de vinaigrette en breng op smaak met dille.

 

Dit recept wordt u aangeboden door Heiko Antoniewicz.