0

Ossenhaas uit Nieuw-Zeeland Rossini

Sous vide ossenhaas uit Nieuw-Zeeland "Rossini"
06-11-2019
door: Herman van der Veen
Kooktijd 60 minuten Ingrediënten 500 gram ossenhaas uit Nieuw-Zeeland 3 eetlepels arachideolie 1 theelepel olijfolie, extra vergine 750 milliliter rode wijn 3 flessen port 750 milliliter vleesfond 200 gram ganzenlever 200 gram kippenlever Zout en peper 100 gram erwten, vers of diepgevroren 50 millilter kalfsvleesfond...

Entrecote

Sous vide entrecote
16-10-2019
door: Herman van der Veen
Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 45 minuten Ingrediënten 2 steaks, elk van 200 gram (entrecôte) Zout Peper   Bereidingswijze Snijd de steaks in, breng ze op smaak met zout en peper en vacumeer ze afzonderlijk in een zak. Kook de steaks vervolgens gedurende 45 minuten op 54° C in het waterbad voor...

Zalm met dille

Sous vide zalm met dille
09-10-2019
door: Herman van der Veen
Kooktijd 18 minuten Ingrediënten Sous vide zalm 400 gram zalmfilet zonder graten en huid 40 milliliter koolzaadolie of zonnebloemolie De schil van 1 citroen Zout Komkommer 2 komkommers 1 klein bosje dille De schil en het sap van 1 limoen 2 eetlepels koolzaadolie Zout Suiker Bereidingswijze...

Duitse runderrollade met uiensaus

Sous vide Duitse runderrollade met uiensaus
03-01-2019
door: Herman van der Veen
Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 2 uur  Ingrediënten 4 plakken rundvlees, bijvoorbeeld deksel van de bovenbil is zeer geschikt voor rollade. 4 eetlepels middelpittige mosterd 2 grote augurken 1 eetlepel spekblokjes 1 middelgrote ui, fijn gesneden 1 theelepel verse majoraanblaadjes Een beetje balsamicoazijn...