Gratis bezorging vanaf €39

Gratis retourneren

Sousvidekenner.nl is trots eigenaar van het Thuiswinkel Waarborg certificaat

Sous Vide Vis en Vlees met Groente Recepten

Sous vide hertenzadel met peren en linzen

30-10-2017
door Vanja Hoogeveen


Auteur
Heiko Antoniewicz

Voorbereidingstijd
30 minuten

Kooktijd
1 uur & 40 minuten

Ingrediënten

Sousvide hertenzadel:
 
  • 480 gram hertenzadel, schoongemaakt
  • 1 bosje platte peterselie,
  • Zout en verse peper uit de molen
  • 8 pimentkorrels
  • 50 gram boter

 

Sousvide peren:

  • 2 peren
  • 2 takjes salie
  • 40 gram boter
  • 40 milliliter perensap


Sousvide linzen:
 

  • 100 gram fijne linzen
  • 200 milliliter water
  • 1 laurierblad
  • 30 milliliter balsamico azijn
  • 30 gram boter
  • 5 gram suiker

 

Bereidingswijze

     Sousvide hertenzadel:

  1. Snijd het vlees in 4 gelijke stukken en bedek deze met de peterselie.
  2. Bedek het vlees goed en rol het meerdere keren in plasticfolie.
  3. Sluit de uiteinden van de rol af met een knoop.
  4. Kook het vlees dan in een sous vide waterbad in gedurende 20 minuten op 65° C gaar.
  5. Schuim de boter op met de piment.
  6. Haal het hertenvlees uit de zak en bak het aan in de boter.
  7. Zout het een beetje en snijd het vlees.

 

Sousvide peren:

  1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het in schijfjes van gelijke grootte.
  2. Doe de peer samen met de andere ingrediënten in een vacuumzak, vacumeer en kook ze in een sous vide waterbad gedurende 15 minuten op 85° C.
  3. Koel de zak af in ijswater en verwarm de peren als je ze nodig hebt in een pan.


Sousvide linzen:

  1. Vacumeer alle ingredienten samen in een zak en laat ze een nacht in de koelkast weken.
  2. Kook deze zak sous vide gedurende 65 minuten op 95° C gaar en laat het afkoelen in ijswater.
  3. Verwarm als je het nodig hebt in een pan en breng het dan ook goed op smaak.

 

Wij raden je aan om dit gerecht met een donkere jus of boter te serveren.

 

 

Dit recept wordt u aangeboden door Heiko Antoniewicz.

Sous vide gebraden hertenvlees met spruiten en schorseneren

30-10-2017
door Vanja Hoogeveen


Auteur
Heiko Antoniewicz

Voorbereidingstijd
2 uur 

Kooktijd
20 minuten

 

Ingrediënten

 

  • 500 gram hertenzadel, uitgebeend en bijgesneden
  • 40 milliliter geroosterde arganolie van Fargano
  • 30 gram boter
  • Maldon zout
  • 100 milliliter bouillion van hertenvlees
  • 10 Arabica Robusta bonen
  • 3 Spaanse piment korrels
  • 1 takje rozemarijn
  • 500 gram zwarte schorseneren geschild
  • 40 gram gedroogde cranberries
  • 80 gram spruitenblaadjes, geblancheerd
  • 5 gram fijngesneden bieslook
  • Wat kweepeer azijn*
  • 20 gram boter
  • 20 gram geroosterde pijnboompitten
  • Pinda-olie om in te frituren

 

Bereidingswijze

  1. Snijd het zadel van hertevlees in gelijke delen. Doe het samen met de arganolie in een vacuumzak en gaar het bij 65° C gedurende 18 minuten in een sous vide waterbad.
  2. Haal het vlees dan uit de zak en bak lichtbruin in hete boter, sprenkel met zout en houd het warm.
  3. Kook de bouillion van het hertenvlees samen met de specerijen en de koffiebonen in tot de gewenste consistentie, maak eventueel wat dikker met een beetje bloem.
  4. Snijd met een mandoline lange stroken van de dikkere schorseneren en frituur die in de pindaolie op 150° C tot ze goudbruin zijn. Laat ze dan goed uitlekken op een stuk keukenpapier. Vorm er, terwijl ze nog warm zijn, kleine nestjes van en leg ze terug op het keukenpapier.
  5. Snijd de overgebleven schorseneren en de cranberries heel fijn en meng dit met de gesneden bieslook. Voeg er een beetje zout en kweepeerazijn aan toe.
  6. Glaceer de spruitblaadjes in wat boter en breng ze goed op smaak.
  7. Leg de spruiten samen met het schorseneernestje en de pijnboompitten op het bord.
  8. Snijd het zadel van hertenvlees in twee gelijke delen en besprenkel met de jus.
  9. Leg de in blokjes gesneden schorseneren en cranberries op het vlees en leg er voor de garnering nog wat schorseneerstroken bovenop

 

*indien je geen kweepeer azijn kan vinden kan dit eventueel vervangen worden door appelazijn.

 

Dit recept wordt u aangeboden door Heiko Antoniewicz.