Romanesco broccoli

05-02-2020
Sous vide Romanesco broccoli

Voorbereidingstijd
10 minuten

Kooktijd
60 minuten

Ingrediënten

  • 700 gram Romanesco broccoli (schoongemaakt blijft er ongeveer 450 gram over)
  • 20 gram blokjes gezouten boter
  • 1 snufje nootmuskaat

 

Bereidingswijze

Snijd de Romanesco broccoli in kleine roosjes, maak ze schoon, was ze grondig en droog ze goed af. Blancheer ze kort in gezout water en laat ze daarna in ijswater schrikken.

Leg de groenten naast elkaar in een kookbestendige zak, strooi de nootmuskaat er over, voeg de gezouten boter toe en verdeel alles goed over de Romanesco broccoli.
Vacumeer en kook de groenten gedurende 60 minuten op 80° C in het sous vide waterbad. 

Laat het dan schrikken in ijswater. Om te serveren, verwarm je de broccoli opnieuw in de zak en bak je de roosjes daarna licht aan in een pan.

 

Dit recept wordt u aangeboden door Andreas Miessmer.