085 301 2306
0

Sous vide appel millefeuille met bessensaus

30-10-2017
door Sousvide Kenner

Auteur
Danilo Ange

Kooktijd
3 uur en 5 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram bladerdeeg
  • 300 gram bessen
  • 60 gram rietsuiker
  • 1 kleine bosje munt
  • 50 milliliter rum
  • 500 gram Golden Delicious appels
  • 70 gram kristalsuiker
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram sultanarozijnen
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram poedersuiker

 


Bereidingswijze

Vul het waterbad en verwarm het voor tot 65° C.
Meng ¾ van de bessen met de rietsuiker, voeg de helft van de munt en de rum toe en doe dit allemaal samen in een vacuümzak, sluit goed af en kook deze gedurende 15 minuten op 65° C gaar. Laat afkoelen, meng alles goed door elkaar en zeef het mengsel.
Vul nu opnieuw een waterbad en verwarm het voor tot 60° C.
Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd ze in partjes en doe ze samen met de kristalsuiker, de pijnboompitten, de rozijnen en vanille in een vacuümzak. Maak de zak goed dicht en dompel het volledig onder in een sous vide waterbad om het dan in 12 minuten op 60° C gaar te laten koken. Laat goed afkoelen.
Rol het bladerdeeg uit en snijd er schijfjes van 10cm van. Leg het vervolgens op een bakplaat en bak het op 180° C gedurende 6 minuten in de oven.
Snijd na het bakken de bladerdeegschijven doormidden, vul ze met de appel en leg het op de serveerschaaltjes. Besprenkel als laatste met wat bessensaus en de resterende munt.

 

 

Dit recept wordt u aangeboden door Danilo Ange.