085 301 2306
0

Sous vide appel millefeuille met kaneelmousse

30-10-2017
door Sousvide Kenner

Auteur
Danilo Ange

Kooktijd
27 minuten

Ingrediënten


Sous vide appel:

  • 400 gram Golden Delicious appels
  • 80 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje

Sous vide mousse:

  • 3 deciliter melk
  • 3 deciliter room
  • 1 kaneelstokje
  • 6 eierdooiers
  • 90 gram kristalsuiker

Bladerdeeg:

  • 400 gram bladerdeeg
     

Garnering:

  • Pijnboompitten
  • Rozijnen

Bereidingswijze

Sous vide appel:

Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd ze dan in partjes en doe ze samen met de kristalsuiker en de vanille in een sous vide vacuümzak. Als de zak goed dicht zit dompel je deze volledig onder in het waterbad en kook je het gedurende 12 minuten bij 60° C sous vide gaar.
Laat het daarna goed afkoelen.

Sous vide mousse:

Klop de eierdooiers met de suiker goed los en voeg de room en de melk toe. Doe dit mengsel dat samen met de kaneel in een vacuümzak. Verzegel de zak goed en dompel het onder in het sous vide waterbad.
Laat het dan 15 minuten op 92° C sous vide koken.
Laat daarna het mengsel afkoelen. Haal het door een zeef en giet de room in een sifon met een gaspatroon. Bewaar het in de koelkast.

Bladerdeeg:

Rol het bladerdeeg uit en snijd er schijfjes van 10cm van. Leg het vervolgens op een bakplaat en bak het op 190° C voor 20 minuten in de oven.

Garnering:

Leg het bladerdeeg op de serveerschaaltjes; voeg de appels toe en maak het af met de kaneelcrème, de pijnboompitten en de rozijnen.

 

Dit recept wordt u aangeboden door Danilo Ange.