0

Watermeloenballetjes in sherry

Watermeloenballetjes in sherry
19-08-2020
door: Herman van der Veen
Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Ingrediënten 1,5 kilo watermeloen 1 snufje zout 4 milliliter Fino sherry 8 milliliter Amontillado sherry 5 tot 8 Sichuan-peperkorrels of zwarte peperkorrels 15 verse muntblaadjes   Bereidingswijze Snij de watermeloen door midden en gebruik...

Meloen in gemarineerde schijfjes

Sous vide gemarineerde schijfjes meloen
15-07-2020
door: Herman van der Veen
Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 35 minuten Ingrediënten 300 gram cantaloupe of charentais meloen (rijp, maar niet te zacht) 15 gram verse gember 1 theelepel roze peperkorrels 1 snufje zout 2 eetlepels bessen- of kweepeergelei 4 centiliter sinaasappellikeur (Cointreau)   Bereidingswijze Snijd de...

Appel millefeuille met bessensaus

Appel millefeuille met bessensaus
15-10-2019
door: Vanja Hoogeveen
Kooktijd 3 uur en 5 minuten Ingrediënten 300 gram bladerdeeg 300 gram bessen 60 gram rietsuiker 1 kleine bosje munt 50 milliliter rum 500 gram Golden Delicious appels 70 gram kristalsuiker 50 gram pijnboompitten 50 gram sultanarozijnen 1 vanillestokje 50 gram poedersuiker   Bereidingswijze...

Appel millefeuille met kaneelmousse

Sous vide appel millefeuille met kaneelmousse
15-10-2019
door: Herman van der Veen
Kooktijd 30 minuten Ingrediënten Sous vide appel: 400 gram Golden Delicious appels 80 gram kristalsuiker 1 vanillestokje Sous vide mousse: 3 deciliter melk 3 deciliter room 1 kaneelstokje 6 eierdooiers 90 gram kristalsuiker Bladerdeeg: 400 gram bladerdeeg Garnering:...