Gratis bezorging vanaf €39

Gratis retourneren

Sousvidekenner.nl is trots eigenaar van het Thuiswinkel Waarborg certificaat

Sous Vide Dessert Recepten

Sous vide appel millefeuille met bessensaus

30-10-2017
door Vanja Hoogeveen

Auteur
Danilo Ange

Kooktijd
3 uur en 5 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram bladerdeeg
  • 300 gram bessen
  • 60 gram rietsuiker
  • 1 kleine bosje munt
  • 50 milliliter rum
  • 500 gram Golden Delicious appels
  • 70 gram kristalsuiker
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram sultanarozijnen
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram poedersuiker

 


Bereidingswijze

Vul het waterbad en verwarm het voor tot 65° C.
Meng ¾ van de bessen met de rietsuiker, voeg de helft van de munt en de rum toe en doe dit allemaal samen in een vacuümzak, sluit goed af en kook deze gedurende 15 minuten op 65° C gaar. Laat afkoelen, meng alles goed door elkaar en zeef het mengsel.
Vul nu opnieuw een waterbad en verwarm het voor tot 60° C.
Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd ze in partjes en doe ze samen met de kristalsuiker, de pijnboompitten, de rozijnen en vanille in een vacuümzak. Maak de zak goed dicht en dompel het volledig onder in een sous vide waterbad om het dan in 12 minuten op 60° C gaar te laten koken. Laat goed afkoelen.
Rol het bladerdeeg uit en snijd er schijfjes van 10cm van. Leg het vervolgens op een bakplaat en bak het op 180° C gedurende 6 minuten in de oven.
Snijd na het bakken de bladerdeegschijven doormidden, vul ze met de appel en leg het op de serveerschaaltjes. Besprenkel als laatste met wat bessensaus en de resterende munt.

 

 

Dit recept wordt u aangeboden door Danilo Ange.

Sous vide appel millefeuille met kaneelmousse

30-10-2017
door Herman van der Veen

Auteur
Danilo Ange

Kooktijd
27 minuten

Ingrediënten


Sous vide appel:

  • 400 gram Golden Delicious appels
  • 80 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje

Sous vide mousse:

  • 3 deciliter melk
  • 3 deciliter room
  • 1 kaneelstokje
  • 6 eierdooiers
  • 90 gram kristalsuiker

Bladerdeeg:

  • 400 gram bladerdeeg
     

Garnering:

  • Pijnboompitten
  • Rozijnen

Bereidingswijze

Sous vide appel:

Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd ze dan in partjes en doe ze samen met de kristalsuiker en de vanille in een sous vide vacuümzak. Als de zak goed dicht zit dompel je deze volledig onder in het waterbad en kook je het gedurende 12 minuten bij 60° C sous vide gaar.
Laat het daarna goed afkoelen.

Sous vide mousse:

Klop de eierdooiers met de suiker goed los en voeg de room en de melk toe. Doe dit mengsel dat samen met de kaneel in een vacuümzak. Verzegel de zak goed en dompel het onder in het sous vide waterbad.
Laat het dan 15 minuten op 92° C sous vide koken.
Laat daarna het mengsel afkoelen. Haal het door een zeef en giet de room in een sifon met een gaspatroon. Bewaar het in de koelkast.

Bladerdeeg:

Rol het bladerdeeg uit en snijd er schijfjes van 10cm van. Leg het vervolgens op een bakplaat en bak het op 190° C voor 20 minuten in de oven.

Garnering:

Leg het bladerdeeg op de serveerschaaltjes; voeg de appels toe en maak het af met de kaneelcrème, de pijnboompitten en de rozijnen.

 

Dit recept wordt u aangeboden door Danilo Ange.