Gratis bezorging vanaf €39

Gratis retourneren

Sousvidekenner.nl is trots eigenaar van het Thuiswinkel Waarborg certificaat

Sous Vide Cocktail Recepten

Sous Vide Infused Mojito

08-12-2018
door Vanja Hoogeveen

Auteur:

Elizabeth Kearney

Bereidingstijd:

4 hours

Ingrediënten

  • 750 ml rum
  • 4 middelgrote stengels citroengras - licht gekneusd (gebruik keukenhamer)
  • 4 kaffir limoenblaadjes
  • Schil van 1 limoen
  • Sap van 1 limoen
  • 3 middelgrote takjes verse muntblaadjes
  • Sodawater

Voorbereiding

  1. Verwarm je sous vide waterbad voor op 57 ° C.
  2. Plaats alle ingrediënten in een vacuümzak en sluit volledig af met het verwijderen van zoveel mogelijk lucht. Dompel onder in een sous vide waterbad en kook 4 uur lang.
  3. Verwijderen uit water en volledig afkoelen. Beste indien gekoeld.

Tip: Sous vide "Asian Infused" Mojito Giet 1½ oz infused rum over ijs en vul aan met sodawater. Voeg een paar takjes munt, een schijfje limoen en een steeltje citroengras toe voor garnering. Serveer en geniet ervan!

Coffee Crusta - Coffee Rum Infusion

07-12-2018
door Vanja Hoogeveen

Auteur
Andreas Till

Bereidingstijd
8 minuten

Ingrediënten

Infusion Coffee Rum (vacuüm):
6 koffiebonen (Arabica) 
1/2 biologische sinaasappelschil 
1/2 limoenschil 
1 kruidnagel 
500 ml El Dorado Rum 12 jaar oud 

Cocktail:
5 cl Coffee Rum 
1 cl van Dubonnet 
2 cl Cocchi Vermouth van Torino 
1 streepje Fee Brother's Orange Bitters 
1 streepje Angostura Bitters 
1 cl Pierre Ferrand Dry Curacao 
1/2 cl vers limoensap 

Garneer:
sinaasappelschil

 

voorbereiding

Infusion Coffee Rum:
Plaats alle ingrediënten in een vacuümzak en kook 8 minuten in een vacuümbad bij 60 ° C. Koel de rum in een ijswaterbad en filter met een papieren filter. 

Cocktail:
Giet alle ingrediënten in een mengglas met ijsblokjes, meng koud en zeef in wijnglas met suiker en ijsblokjes. Voor de suikerrand bevochtigt u de buitenrand van het glas met een sinaasappelpartje of schijfje en draai door suiker. 
Pers een sinaasappelschil en giet in het glas. 

Dit recept werd vriendelijk door Andreas Till tot onze beschikking gesteld.