UMAi Dry® Dry-Aging Large 40x70cm zakken (3 stuks) + VacMouse®
In de verpakking
- 3x UMAiDry Brisket / Bone-in / Short Loin (Large): 16x28inch / 400x700mm
- 5x UMAi VacMouse® adapter strips voor gebruik met een vacuum sealer
Ben je dol op dry-aged steak in restaurants en wil je het thuis maken?
Dat kan nu, in je eigen koelkats, zonder geur en rommel.
Het unieke UMAi Dry® ademend membraan creëert een perfecte dry aging omgeving voor de ultieme steak.
Je kan met UMAi Dry® hele stukken vlees in je eigen koelkast rijpen gedurende 28 tot 45 dagen, waarna je vrienden en familie laat proeven van de meest malse, smaakvolle steak die je ooit hebt gemaakt.
- Small: Geschikt voor o.a. boneless roast of 2 or 3 bone-in rib roast. Goed voor ongeveer 3,5-5,4kg vlees.
- Medium: Geschikt voor o.a. strip loin, boneless ribeye, sirloin, Scotch fillet (UK/Aust). Goed voor ongeveer 5,4-7,3kg vlees.
- Large: Geschikt voor o.a. short loin, bone-in ribeye, sirloin or brisket. Goed voor ongeveer 7,2-9kg vlees.
Onafhankelijk oordeel over Umai Dry-aging zakken? Lees dit artikel: Thuis dry aged vlees maken met UMAi Dry zakken – Sous vide koken
Let bij het kopen van vlees op de marmering, je hebt echt goed gemarmerd vlees nodig anders is het resultaat taai en droog. Probeer de beste kwaliteit vlees te kopen van bijvoorbeeld Black Angus runderen, Hollandse MRIJ runderen, Ierse runderen of Wagyu runderen. Kijk naar de buitenkant en zorg dat die zo min mogelijk beschadigd en ingesneden is. Laat ook eventuele botten in het vlees zitten. Bacterien zitten aan de buitenkant van het vlees en die wil je echt niet in de kern van je super biefstuk krijgen! Geschikte stukken vlees zijn o.a.: c´te de boeuf, T-bonesteak, biefstuk, entrec´te en rib-eye.
Omdat de UMAi Dry® zakken meer een membraan zijn dan vacuumzakken is het contact tussen de zak en het vlees belangrijker dan een perfect vacuum. Een richtlijn van 75-80% contact tussen vochtig vlees en membraan is het best om aan te houden voor veilige, consistente resultaten. Gedurende de eerste week zal de noodzakelijke verbinding tussen product en zak onstaan.
Dit zijn de originele UMAi producten. Koop geen namaak waarbij je risico loopt op onveilige situaties of het verpesten van je mooie stuk vlees!
Een aantal tips bij gebruik van deze zakken:
- De temperatuur van de koelkast kan het beste laag worden ingesteld (4 graden celcius of lager).
- Je dient te voorkomen dat er ijsaanslag zit in de koelkast
- De zak moet aan alle kanten kunnen ademen. Het gebruik van een rooster, zoals bijvoorbeeld uit de magnetron is aan te raden. Wij komen binnenkort ook met speciaal geselecteerde roosters hiervoor.
- De koelkast moet regelmatig worden geopend (gewoon normaal gebruik) zodat de vochtige lucht uit de koelkast kan.
Geen beoordelingen gevonden
Heeft u een vraag over dit artikel?
![]() |
Bel ons tijdens kantooruren op 085 301 2306 |
![]() |
Stel je vraag via onze helpdesk of mail ![]() |