Sous vide ossenhaas met wortelen en aardappelen

19-08-2020
Ossenhaas met wortel en aardappel

Auteur
Heiko Antoniewicz

Kooktijd
2 uur en 30 minuten

Ingrediënten
 

Sous vide ossenhaas

  • 600 gram ossenhaas zonder pezen en vet
  • 4 takjes rozemarijn en 4 takjes tijm 
  • Zout en peper
  • 1 teentje knoflook
  • 30 milliliter olijfolie

Sous vide wortelen

  • 300 gram wortelen zonder groen
  • Het sap van 1 sinaasappel 
  • De geraspte schil van een ¼ sinaasappel
  • 50 milliliter water
  • 30 gram boter
  • Zout
  • Snufje suiker

 

Sous vide  aardappelen

  • 300 gram kleine aardappelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 60 milliliter water
  • 50 milliliter olijfolie
  • Zout


 

Bereidingswijze
 

Sous vide ossenhaas

Trek alle ingrediënten samen in een zak vacuüm en kook het gedurende 25 minuten bij 85° C sous vide in een XXX sous vide waterbad. 
Haal alles daarna uit de sous vide zak en laat het in een pan glaceren.

Sous vide wortelen

Schil de wortels en snijd ze in staafjes met een diameter van 0,5 cm. Trek alle ingrediënten samen vacuüm in een zak en laat ze 45 minuten in een sous vide waterbad van 85° C koken.
Doe dan de wortelen in een braadpan en verwarm ze. Laat de vloeistof snel inkoken en de wortels glazuren. Voeg indien nodig nog wat meer zout toe.

Sous vide  aardappelen
 

Was de aardappelen en snijd ze ongeschild. Trek dan de aardappelen met het water, het zout en de rozemarijn vacuüm in een zak. Kook ze in 65 minuten op 65° C in het sous vide waterbad gaar en haal ze dan uit de zak. Giet het water af en bak ze in een pan met olijfolie tot ze goudbruin zijn. Voeg indien gewenst de rozemarijn en meer zout toe.

We raden je aan om dit gerecht met een donkere jus of met boter te serveren.

 

 

 

 

Dit recept wordt u aangeboden door Heiko Antoniewicz.