Sous vide chicken breast with pumpkin

04-03-2020

Auteur
Heiko Antoniewicz

Kooktijd
1 uur en 45 minuten

Ingrediënten
 

Sous vide kipfilet

  • 4 gewone- of maïskipfilets zonder vel
  • 20 gram milde kerriepoeder
  • 1 blik kokosmelk
  • 20 gram boter
  • 1 appel
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel sojasaus

Sous vide pompoen

1 kleine Hokkaido pompoen
1 middelgroot stuk gember
1 kleine chilipeper
Snufje zout  
Snufje Bruine suiker
70 milliliter water

 

 

 

 

Bereidingswijze
 

Sous vide kipfilet

Meng de kerriepoeder met 2 eetlepels water en 2 eetlepels van de kokosmelk. Smeer dit mengsel royaal aan alle kanten over de kipfilets. Trek de filets in een zak goed vacuüm en kook de kipfilets gedurende 60 minuten bij 56° C in het sous vide waterbad gaar. Smelt intussen de boter in een braadpan en fruit hierin de uien. Voeg dan de geschilde en in blokjes gesneden appel toe en blijf het goed aanbakken. Blus het af met wat sojasaus en voeg ook de kokosmelk toe. Breng het aan de kook en mix het fijn. Zorg dat het warm blijft. Als de kipfilets klaar zijn, voeg je die met het vocht aan de marinade toe samen met een beetje zout.

Sous vide pompoen

Snijd de pompoen in plakjes van 2cm breed. Snijd ook de gember in dunne plakjes en verwijder de zaden van de chilipeper. Doe de pompoen, de gember en de chili samen in een vacuümzak. Voeg dan nog wat zout, suiker en het water toe en trek alles goed vacuüm. Kook het dan gedurende 45 minuten op 85° C in het sous vide waterbad gaar. Haal het daarna uit de zak en bak het in een pan mooi glazig. Verwijder de kruiden en breng het geheel op smaak.

We raden je aan om dit gerecht met gekookte rijst te serveren.

 

 

 

 

Dit recept wordt u aangeboden door Heiko Antoniewicz.