Sous vide watermeloenballetjes in sherry

19-08-2020
Watermeloenballetjes in sherry

Auteur
Andreas Miessmer

Voorbereidingstijd
10 minuten

Kooktijd
20 minuten

Ingrediënten

  • 1,5 kilo watermeloen
  • 1 snufje zout
  • 4 milliliter sherry fino
  • 8 milliliter sherry Amontillado
  • 5 tot 8 Sichuan-peperkorrels of zwarte peperkorrels
  • 15 verse pepermuntblaadjes (mojito mint, bergmunt, ananasmunt)

Bereidingswijze

Snij de watermeloenen door midden en gebruik een grotere balletjes schraper om kleine balletjes uit het vruchtvlees te halen. Verwijder dan voorzichtig alle zichtbare zaden van de balletjes. Pureer het resterende vruchtvlees in een blender, zeef het en serveer het bijvoorbeeld als een koude meloensoep met wat sherry.
Plaats nu de meloenballetjes in een kom en giet de beide soorten sherry over de meloenballetjes heen. Voeg het zout toe, strooi er grofgemalen peper over heen en voeg de muntblaadjes toe. Meng het fruit goed door elkaar, leg het naast elkaar in een kookbestendige zak en trek het geheel 100% vacuüm.
Kook het dan gedurende 20 minuten bij een temperatuur van 62° C in het sous vide waterbad en koel het af in ijswater.

Laat het, voordat je het gaat serveren, 1-2 dagen goed infuseren.

Dit recept wordt u aangeboden door Andreas Miessmer.