Sous vide gemarineerde schijfjes meloen

15-07-2020
Sous vide gemarineerde schijfjes meloen

Auteur
Andreas Miessmer

Voorbereidingstijd
15 minuten

Kooktijd
35 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram cantaloupe of charentaismeloen (rijp, maar niet te zacht)
  • 15 gram verse gember
  • 1 theelepel roze peperkorrels
  • 1 snufje zout
  • 2 eetlepels bessen- of kweepeergelei
  • 4 centiliter sinaasappellikeur (Cointreau)

Bereidingswijze

Snijd de meloenen door midden, verwijder de zaadjes en snijd er dunne schijfjes van. Gebruik een kleine mes om de schil te verwijderen; leg de schijfjes naast elkaar in een sous vide zak. Schil vervolgens de gember, snijd deze in kleine stukjes. Kneus de peperkorrels. Meng het met het zout en roer het door de gelei en de sinaasappellikeur. Schep dan de marinade over de schijfjes meloen en trek de zak 100% vacuüm.
Kook het gedurende 25 tot 35 minuten op 62° C sous vide in het sous vide waterbad. Koel het vervolgens af in ijswater, bewaar het koel en laat het 1 tot 2 dagen infuseren voordat je het consumeert.

Dit recept wordt u aangeboden door Andreas Miessmer.