Vlees- en visgerechten

10-03-2018
 
06-11-2019
Sous vide ossenhaas uit Nieuw-Zeeland "Rossini"

Ossenhaas uit Nieuw-Zeeland Rossini

Kooktijd 60 minuten Ingrediënten 500 gram ossenhaas uit Nieuw-Zeeland 3 eetlepels arachideolie 1 theelepel olijfolie, extra vergine 750 milliliter rode wijn 3 flessen port 750 milliliter vleesfond 200 gram ganzenlever 200 gram kippenlever Zout en peper 100 gram erwten, vers of diepgevroren 50...

16-10-2019
Sous vide entrecote

Entrecote

Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 45 minuten Ingrediënten 2 steaks, elk van 200 gram (entrecôte) Zout Peper   Bereidingswijze Snijd de steaks in, breng ze op smaak met zout en peper en vacumeer ze afzonderlijk in een zak. Kook de steaks vervolgens gedurende 45 minuten op 54° C in...

09-10-2019
Sous vide zalm met dille

Zalm met dille

Kooktijd 18 minuten Ingrediënten Sous vide zalm 400 gram zalmfilet zonder graten en huid 40 milliliter koolzaadolie of zonnebloemolie De schil van 1 citroen Zout Komkommer 2 komkommers 1 klein bosje dille De schil en het sap van 1 limoen 2 eetlepels koolzaadolie Zout Suiker...

03-01-2019
Sous vide Duitse runderrollade met uiensaus

Duitse runderrollade met uiensaus

Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 2 uur  Ingrediënten 4 plakken rundvlees, bijvoorbeeld deksel van de bovenbil is zeer geschikt voor rollade. 4 eetlepels middelpittige mosterd 2 grote augurken 1 eetlepel spekblokjes 1 middelgrote ui, fijn gesneden 1 theelepel verse majoraanblaadjes Een...