Sous vide watermeloenballetjes in sherry

19-08-2020
Watermeloenballetjes in sherry

Voorbereidingstijd
10 minuten

Kooktijd
20 minuten

Ingrediënten

  • 1,5 kilo watermeloen
  • 1 snufje zout
  • 4 milliliter Fino sherry
  • 8 milliliter Amontillado sherry
  • 5 tot 8 Sichuan-peperkorrels of zwarte peperkorrels
  • 15 verse muntblaadjes

 

Bereidingswijze

Snij de watermeloen door midden en gebruik een balletjes schraper om kleine balletjes uit het vruchtvlees te halen. Verwijder voorzichtig alle zichtbare zaden van de balletjes. Pureer het resterende vruchtvlees in een blender, zeef het en serveer het bijvoorbeeld als een koude meloensoep met wat sherry.

Plaats nu de meloenballetjes in een kom en giet de beide soorten sherry over de meloenballetjes heen. Voeg het zout toe, strooi er grofgemalen peper over heen en voeg de muntblaadjes toe. Meng het fruit goed door elkaar, leg het naast elkaar in een kookbestendige zak en trek het geheel 100% vacuüm.
Verwarm het gedurende 20 minuten bij een temperatuur van 62° C in het sous vide waterbad en koel het af in koud water.

Laat het vervolgens 1-2 dagen rusten in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Dit recept wordt u aangeboden door Andreas Miessmer.