Blog

Boordevol informatie. Met de complimenten van échte Kenners!

Welkom op onze blog over de magische wereld van sous-vide koken! Als je nog niet bekend bent met sous-vide, is het een fancy Frans woord dat vertaald wordt als "onder vacuum". In feite is het een manier om voedsel te koken in een nauwkeurig verwarmd waterbad dat verpakt is in een zak. Vertrouw ons, het is veel leuker dan het klinkt. Stel je perfect gekookte steaks, sappig kip en smelt-in-je-mond groenten voor zonder dat je een vinger hoeft op te tillen (okay, misschien één om de zak af te sluiten). Dus pak je sous-vide stick en vacuüm sealer en maak je klaar om weggeblazen te worden door de wonderen van sous-vide koken! Meer weten? Lees Sous Vide koken: wat is het en wat heb je nodig?

Heb je ooit zo'n door en door perfect gegaard stuk vlees gezien? Dezelfde consistente rosékleur over de hele dikte. Je ziet gewoon hoe dit...
Sous vide = perfecte garing, moeiteloos en herhaalbaar. Sous vide is het proces waarbij in vacuüm verpakte etenswaren in een waterbad op relatief lage en constante temperatuur worden verwarmd zodat het geleidelijk en gelijkmatig gaar wordt. Sous-vide is geschikt voor de bereiding van vlees, vis, groente, vruchten, desserts en zelfs cocktails. Lees gauw verder, dan leggen we haarfijn verder uit wat sous vide precies is.
Geen zin om lang te lezen en liever gelijk aan de slag? Hieronder vind je onze snelle checklist voor sous-vide tijden en temperaturen. Zo kun je...